Olivera Jevtić nastavlja nisku pobeda

Olivera Jevtić je skoknula do Banjaluke i trijumfovala na 3. banjalučkom polumaratonu – lako i ubedljivo kao na svim prethodnim trkama.

Jevtićeva je stazu pretrčala za 1:16,48 č i pobedila ispred hrvatske olimpijke iz Rija i trofejne ultra maratonke Marije Vrajić (1:20,40) s gotovo četiri minuta prednosti. Treća je bila njena zemljakinja Danijela Kuna (1:22,32), pobednica ovogodišnjeg maratona u Lincu, a četvrta najbolja maratonka Bosne i Hercegovine Lucija Kimani s 1:24,59.

– Staza je bila brza, dobra, gostoprimstvo bez premca, a jedini problem je bio kada sam od 15. do 19. kilometra morala da se probijam kroz rekreativce. Zato je rezultat nešto slabiji, ali moje rivalke su bile dosta zaostale pa se nisam brinula – rekla je Jevtićeva po povratku u Užice.

Kao i u Varni prošle nedelje prvo mesto u muškoj konkurenciji u Banjaluci osvojio je njen trening partner Kenijac Samuel Naibei. Ovog puta rekord staze izmakao mu je za malo.

– Samuel je stazu pretrčao za 1:04,06 minuta, što mu je dosad najbolji rezultat van Kenije, ali nije znao koliki je rekord staze pa mu je on izmakao za samo pet sekundi – rekla je Olivera Jevtić.

Kiplimovi rivali su dosta zaostali za njim. Na pobedničko postolje popeli su se i Mađari Tamaš Nađ (1:11,11) i Lajoš Berec (1:11,15), a četvrto i peto mesto osvojili su naši reprezentativci Darko Živanović (1:12,14) i Velimir Bojović (1:13,01)…

Naša rekorderka u polumaratonu i maratonu u Banjaluci je završila svoju prolećnu maratonsku seriju i sada će se posvetiti stazi i trci na 10.000 u kojoj već 17 godina drži rekord Srbije (31:29,65), sa željom da nastupi u reprezentativnom dresu na Kupu Evrope na 10.000 m u Minsku 10. juna.

Izvor i foto Politika

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: