Okuka: „Orlići“ mogu do najvišeg plasmana na EP

Bivši selektor mlade reprezentacije siguran da se tim Tomislava Sivića neće obrukati na šampionatu u Poljskoj. Hvali i selektora A tima Slavoljuba Muslina zbog „hrabrih poteza“ koje je povukao

Dragomir Okuka nekada je vodio mladu reprezentaciju tadašnje Srbije i Crne Gore i na Evropskom prvenstvu 2006. godine osvojio je četvrto mesto. Njegov tim igrača do 21 godine u polufinalu je poražen tek na penale (5:4) od Ukrajine.

Deset godina kasnije mlada selekcija Srbije uspela je da obezbedi novi odlazak na šampionat Starog kontinenta, koji će u junu biti održan u Poljskoj, gde je Okuka napravio velike uspehe vodeći Vislu i Legiju (osvojio duplu krunu).

„Orlići“ su kroz baraž protiv Norveške izborili mesto među 12 najboljih mladih timova Evrope, a potom su voljom žreba dobili tešku grupu u Bidgošću, gde će igrati sa selekcijamaŠpanije, Portugala i Makedonije.

Dragan Okuka veruje u tim svog kolege Tomislava Sivića.

„Iako smo dobili tešku grupu, a opet imajući u vidu da samo prvak grupe ide u polufinale, mislim da naši igrači ne treba da strepe ni od koga. Uveren sam da se Srbija neće obrukati u Poljskoj“, izjavio je za „Politiku“ Okuka.

On smatra da iako su „orlići“ stigli do EP na „mala vrata“ tamo mogu da postignu dobar rezultat.

„Sudeći prema imenima siguran sam da imamo jednu od najboljih reprezentacija u Evropi. Bitno je da pred start šampionata naši igrači budu u top formi. Današnja selekcija Srbije ima potencijal i za najviši plasman“, dodao je Okuka.

Srpski trener, koji je poslednji angažman imao u Kini, na klupi Tede, ali je bio primoran da raskine ugovor zbog operacije kuka, sa pažnjom prati i seniorsku selekciju Srbije.

On hvali selektora Slavoljuba Muslina i poteze koje je povukao nakon dolaska na klupu „orlova“.

„Ohrabruje činjenica da smo dobro započeli novi kvalifikacioni ciklus za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Mislim da je ovo dobar put kojim Slavoljub Muslin vodi reprezentaciju. Napravio je hrabar potez, promenio je sistem igre, uveo disicplinu koja nam je bila neophodna. Jednom rečju, imamo otvoren put ka Mundijalu“, istakao je Okuka.

Srbija posle četiri odigrana meča nema poraz, ima osam osvojenih bodova i nalazi se na drugom mestu u grupi, sa dva boda manje od vodeće Republike Irske.

„Realno smo dobili grupu po meri, gde na kraju objektivno možemo da bude prvi. Nismo u grupi sa Nemačkom, Španijom, Portugalom, Francuskom, Belgijom… Zbog toga verujem da moramo da se nađemo u Rusiji“, rekao je Dragomir Okuka.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: