Odbojkaški savez Srbije predložio Maju Ognjenović kao kandidata za FIVB

Odbojkaški savez Srbije (OSS) predložio Maju Ognjenović, kapitena ženske seniorske reprezentacije kao kandidata za Sportsku komisiju Svetske odbojkaške federacije (FIVB).

FIVB je saopštila spisak od 16 kandidata za Sportsku komisiju FIVB, koje su predložile Nacionalne federacije, a glasanje za 10 članova Sportske komisije FIVB obaviće se u drugoj polovini januara, a glasaće odbojkašice i odbojkaši onlajn, preko platforme FIVB.

Ognjenovićevu je predložio OSS.

Na spisku kanidata nalazi se 16 igračica i igrača iz odbojke i bič voleja.

Pored Maje Ognjenović kandidati iz odbojke su: Milagros Kabral de la Krus iz Dominikanske Republike, Neslihan Demir Guler iz Turske, Malgoržata Glinka Mogental iz Poljske, Džordan Larson iz SAD, Polina Rahimova iz Azerbejdžana, Sem Dero iz Belgije i Samjuele Papi iz Italije.

Iz bič voleja kandidati su Luiz Bouden iz Australije, Madelejn Mepelink iz Holandije, Marketa Slukova iz Češke, Anuk Verže Dupre iz Švajcarske, Čen Šue iz Kine, Džošua Binstok iz Kanade, Julijus Brink iz Nemačke i Delsiu Soares iz Mozambika.

Sportska komisija FIVB imaće 10 članova, pet će izabrati igrači glasanjem, a pet će odrediti dr Ari da Silva Grasa Filjo, predsednik FIVB.

Sportska komisija FIVB će imati po pet članova oba pola i istovremeno po pet članova iz odbojke i bič voleja.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: