Odbojkašice Srbije za 10 dana na novom iskušenju

– Po mom mišljenju, ovo je jedna od naših najvažnijih medalja jedna od onih što se me učinile ponosnim što vodim ovu ekipu. Ogroman je ovo rezultat! Javnost zna ili ne zna koliko smo mi problema imali vezano za sastav ekipe, na kraju vidljivi su i ovde, da nam neke vrlo važne igračice nisu igrale, da nam neke nisu ni tu. Jednostavno, to nije ona ekipa koja je 2018. postala prvak sveta, ali opet smo uzeli medalju na najvećem takmičenju, i to drugi put zaredom – nije se smejao, jer to retko čini, selektor Zoran Terzić ali je imao potrebu da podvuče (pre svega) povredu Brankice Mihajlović (bila u Tokiju) i nedolazak novopečene majke Stefane Veljković.

Uprkos svemu, našao je načina da sa svojim izabranicama i saradnicima donese zemlji 17. „veliku“ medalju što ga čini najboljim sportskim stručnjakom u ovom delu Balkanu.

I da, što je njemu prioritetnije, nastavi nisku odličja započetu na prvenstvu Evrope 2015. godine (bronza) i nastavljenu na OI 2016. (srebro), EP 2017. (srebro), SP 2018. (zlato) i na EP 2019. (zlato).

– Odnos devojaka prema njihovom poslu, ponašanje u selu, ili na utakmici ili bilo gde drugo, zaslužuje ne pohvale nego je to nešto što treba zapisati i dati drugima da uče kako se ponaša jedna sportska ekipa – Terzić ne hvali često, ali kada to radi onda čini puna srca i sa puno argumenata.

– Veliki uspeh za sve nas, čestitala bih čitavom timu. Imali smo ogroman motiv da se borimo za ovo treće mesto i ponosna sam kako smo odigrali i što smo turnir završili sa medaljom – rekla je Tijana Bošković sa 33 poena, četvrta na listi najboljih poenterki Olimpijskih igara svih vremena i zvanično najbolji korektor u Tokiju.

Da pandemija korona virusa nije naopačke izvrnula ionako prenapregnut kalendar takmičenja, ona i koleginice bi sada na zasluženi odmor, ovako za deset dana kreću u odbranu evropske titule, srećne ali i nespokojne što će igrati pred publikom u Beogradu.

– Ponosna sam što smo se vratile i završile ovako. Da malo predahnemo, pa da krenemo opet ispočetka. Šampionat Evrope se može izgurati samo na glavu, jer je ona još umornija od tela – kaže iskusna blokerka Milena Rašić, (za sada) namerna da posle EP završi profesionalnu karijeru.

Terzićeve heroine

Novu medalju srpskoj odbojci doneli su selektor Zoran Terzić i njegove heroine: Bianka Buša, Mina Popović, Slađana Mirković, Branica Mihajlović, Maja Ognjenović, Ana Bjelica, Maja Aleksić, Milena Rašić, Silvija Popović, Tijana Bošković, Bojana Milenković i Jelena Blagojević.

Bošković najbolja korektorka

Po običaju, na kraju turnira sastavljena je najbolja postava celog takmičenja, u kom je i ovog puta „napravljeno“ mesto za Tijanu Bošković, zvanično najbolju korektorku na Igrama leta 2021. godine. Za najbolju, MVP, igračicu izabrana je Džordan Larson (Sjedinjene Američke Države), tahničarku  Džordan Pulčer (SAD), libera Džastin Vong Orantis (SAD), blokerke Karol Gataz (Brazil) I Hejli Vošington (SAD), a za primačice Džordan Larson (SAD) I Mišel Barč HaklI (SAD)

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: