Odbojkašice Srbije plasirale su se u polufinale Evropskog prvenstva pošto su u Bakuu pobedile Belorusiju sa 3:0, dok je reprezentacija Turske u poslednjem meču četvrtfinala savladala Rusiju sa 3:0, po setovima 27:25, 25:18 i 25:20, posle 87 minuta igre.

Turkinje imaju svoje dobre strane, ali imaju i mnogo loših. Verujem da to možemo na pravi način da iskoristimo, odigramo dobru utakmicu i dobijemo. Sigurno neće biti lako, ali se nadam da imamo snage i pameti„, rekao je selektor Srbije Zoran Terzić u Bakuu.

Selektor srpskih odbojkašica je naveo da je pobeda Turske „manje-više“ bila iznenađenje, a ubedljiv trijumf nad Rusijom svakako.

Onaj ko je gledao utakmicu je video da Rusija nije imala nikakve šanse. Turska je igrala dobro, Rusija ispod svakog svog nivoa„, kazao je Terzić.

Turkinje je do pobede nad Rusijom predvodila Merjem Boz sa 23 poena, dok su Kubra Akman i Eda Erdem postigle po 11.

U prvom polufinalnom meču od 16.00 časova sastaće se Holandija i Azerbejdžan. Drugi polufinalni duel, između Srbije i Turske, igraće se od 18.30 časova uz direktan prenos na našem Drugom programu. Meč možete pratiti i putem lajv striminga na našem portalu.

Izvor  RTS

Ostavi komentar

Translate »