Odbojkašice Srbije još bruse igru

Još bruse formu – Izabranice Zorana Terzića na pravom putu posle osvajanja „Kupa Borisa Jeljcina“. Mihajlovićeva: Potrebno je vreme da neke stvari dođu na svoje mesto

GENERALNA proba je uspela. Odbojkašice su u Jekaterinburgu osvojile 15. „Kup Borisa Jeljcina“. Srpkinje su se poigravale sa Bugarskom (3:0) i Kazahstanom (3:0), preslišale Tursku (3:1), dok su sa Ruskinjama vodile borbu do poslednje lopte – 3:2. Srebrne iz Rija sada sa daleko više optimizma očekuje start u Gran-priju, iduće nedelje u Turskoj.

  • Ekstra utakmica sa Rusijom i uživanje je bilo igrati u fantastičnoj atmosferi. Neke stvari bili su jako dobre, kao blok, a neke slabije, naročito od drugog seta „prvi napad“. To su stvari na kojima moramo da radimo za vreme Gran-prija. Ne bi trebalo izgubiti iz vida da je ekipa drugačija, da su primači novi, da dizači dosada nisu imali prilike da se iskažu. Bilo je i dobrih stvari na turniru i sezonu smo počeli na pravi način. Nadam se da ćemo je tako i završiti – ističe selektor Zoran Terzić.

Naše devojke ne kriju da su ih Ruskinje iznenadile dobrom odbranom servisa, ali i da su bile strpljive u ključnim trenucima. Najbolja igračica turnira Brankica Mihajlović smatra da su imale dosta koristi od utakmica u Rusiji:

  • Bilo nam je najvažnije da vidimo gde se trenutno nalazimo. Iz utakmice u utakmicu imale smo teže protivnike. Potrebno je vreme da neke stvari dođu na svoje mesto, a turnir nam je pokazao na čemu moramo da radimo.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: