Odbojkaši otputovali u Brazil na finalni turnir SL: Pakleno do zlata

Otputovali na turnir SL – Nama ne treba nikakav pritisak, jer želimo da osvojimo opet zlato. Iskreno se nadam da ćemo biti na nivou i izboriti mečeve za medalju – kaže Marko Ivović

SPEKTAKL u Kuritibi ne ostavlja ravnodušnim ni naše najbolje odbojkaše. „Orlove“ danima muči pitanje kako će se snaći na fudbalskom stadionu, koji prima više od 30.000 gledalaca. Iskustva iz Kopenhagena i Varšave su različita, tako da su pred sinoćni put za Brazil na finalni turnir Svetske lige bili veoma oprezni.

– Samo igranje na stadionu pred nekoliko desetina hiljada gledalaca je uvek neuobičajeno. Čini mi se da je čak zbog toga odbojka u drugom planu. Nadam se da imamo dovoljno vremena da se prilagodimo na sve što nas očekuje u Brazilu – naglašava Marko Ivović.

Najbolji igrač prošlogodišnjeg finalnog turnira smatra da imaju kvalitet da ponove prošlogodišnji uspeh iz Krakova, gde su prvi put osvojili Svetsku ligu:

– U prvom delu igrali smo dobro, pokazali smo da imamo kvalitet, da selektor Grbić može da računa na 14 igrača. Nama ne treba nikakav pritisak, jer želimo da osvojimo opet zlato. U grupi su nam rivali Francuzi i Amerikanci, koji su taktički i tehnički dobro potkovani. Iskreno se nadam da ćemo biti na nivou i izboriti mečeve za medalju.

Kapiten Nemanja Petrić je sa korektorom Aleksandrom Atanasijevićem propustio poslednja dva vikenda. Veruje da su maksimalno spremni da pomognu ekipi.

– Uspeh je već napravljen, jer smo treći put zaredom na finalnom turniru, što nam se ranije nije baš dešavalo. Ipak, to ne zadovoljava naše ambicije, težićemo finalu i odbrani zlata – ističe Petrić.

OPASNI I AMERIKANCI

SRBI će na finalnom turniru startovati u drugom kolu grupe K, u sredu (22.40 po našem) protiv SAD. Sutradan ih očekuje Francuska. Prve dve ekipe idu u polufinale, gde će se sastati sa Brazilom, Rusijom ili Kanadom.

– Francuska je pokazala najviše u ligaškom delu, dok su Amerikanci mnogo bolji nego kada su igrali sa nama na turniru u Novom Sadu. Očekuje nas teške, neizvesne utakmice i ako odigramo kako znamo, maksimalno, imamo dobre šanse da izborimo i finale – ističe kapiten Nemanja Petrić.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: