Odbojkaši Novog Pazara igraju izuzetno uspešno na dva domaća i međunarodnom frontu: Traži se karta više

Odbojkaška groznica već trese do sada fudbalski grad i već počinje bitka za mesto u hali “Pendik”, koja neće moći da primi sve ljubitelje odbojke kada stigne solunski PAOK

USPEŠNIM startom u CEV kupu, eliminacijom kiparske Omonije i plasmanom meću 32 najbolje evropske ekipe, odbojkaši Novog Pazara napravili su istorijski uspeh, jer su prvi klub iz grada na Raški i Jošanici koji je prošao prvo kolo i nastavio borbu u nekom elitnom evropskom takmičenju.

U šesnaestini finala CEV kupa, 5. januar, u Novi Pazar stiže solunski PAOK, predvoćen legendarnim brazilcem Danteom, našim doskorašnjim reprezentativcem Vladom Petkovićem i drugim evropski i svetski poznatim imenima. Odbojkaška groznica već trese do sada fudbalski grad i već počinje bitka za mesto u hali “Pendik”, koja neće moći da primi sve ljubitelje odbojke, ne samo iz Novog Pazara već i iz Raške, Sjenice, Tutina, Kosovske Mitrovice, Rožaja, Leposavića, Zubinog Potoka…. Kako ističu u klubu, a i u gradskoj upravi, biće to veliki spektakl i dobra prilika za još jednu uspešnu promociju ovog kraja.

Predvođeni predsednikom kluba, dr Ervinom Ćorovićem, direktorom Radoslavom Milićem, trenerom Sašom Stefanovićem, kapitenom Hamzom Zatrićem, “bombarderom” i jednim od najboljih igrača domaće Superlige Irfanom Hamzagićem, sjajnim Dušanom Loparom, Markom Radosavljevićem, Markom Božovićem, Benjaminom Dacom i drugima, odbojkaši Novog Pazara uspešno biju bitku još na dva fronta: drugi su na tabeli Superlige, odmah iz Vojvodine, a ispred Crvene zvezde i Partizana, plasirali su se i u fajnal-for Kupa Srbije.

  • Odbojkaši su ponos našeg grada, na najbolji način predstavljaju Novi Pazar u Srbiji, a od nedavno i u Evropi, gradska uprava i ceo grad su uz njih, učinićemo sve što je u našoj moći da im pomognemo i pratimo njihove uspehe – ističe gradonačelnik Nihat Biševac.

Na nedavnoj sednici Upravnog odbora konstatovano je da je 2016. godina bila najuspešnija u četrdesetogodišnjoj istoriji kluba, ali je i naglašeno da je za podvig protiv PAOK, “osvajanje Evrope” i dalje uspehe u domaćem prvenstvu i Kupu potrebna maksimalna podrška grada i privrednika ovog kraja, na koje je apelovano da sklapanjem donatorskih i reklamnih ugovora pomognu klubu.

Grad je, kako je naglašeno, do sada obezbeđivao 80 odsto budžeta kluba, što je omogućilo da se dugovanja prema igračima i treneru svedu na minimum, međutim, za još veće uspehe, ne samo prvog tima, već i mlađih selekcija, koje takođe postižu odlične rezultate, potrebna je još mnogo veća i znatno šira podrška.

DOBAR SPOJ…
ODBOJKAŠKI klub Novi Pazar kombinacija je odličnih odbojkaša iz ovog kraja (Zatrić, Hamzagić, Božović, Daca, Zuković…) i pojačanja iz drugih sredina (Radosavljević, Ristić, Lopur, Šormaz…), koje uspešno predvodi trener Saša Stefanović.

Duboke tragove u klubu ostavili su i njegovi prethodnici Dragan Bonić, Milorad Kijac i Milan Gršić, ali i stabilna uprava, sastavljena od bivših odbojkaša i uglednih Novopazaraca, koja je za samo nekoliko godina od anonimnog kluba iz male sredine napravila odbojkaškog giganta Srbije.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: