ODBOJKA: Klubovi, treneri i sudije traže ostavku Golijanina!

Smenu Nenada Golijanina, predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, traže svi – klubovi, sudije i treneri!

U zajedničkom saopštenju koje su potpisali Bogdan Mamuzić (ispred klubova), Goran Gradinski (ispred sudija) i Bogdan Sretenović (ispred trenera) zaheva se hitna smena jer je Golijanin bio uzdržan prilikom glasanja o prijemu Kosova u Svetsku odbojkašku federaciju.

„Na sednicama rukovodećih organa, Udruženje odbojkaških klubova prvih liga, Udruženje odbojkaških sudija Srbije i Udruženje odbojkaških trenera Srbije, doneta je odluka da se pokrene inicijativa za sazivanje vanredne Skupštine Odbojkaškog saveza Srbije sa jednom tačkom dnevnog reda: glasanje o smeni Predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, Nenada Golijanina.

Razlog za ovu inicijativu je samovoljno zauzimanje uzdržanog stava Predsednika OSS prilikom glasanja o prijemu tzv. Republike Kosovo na Kongresu međunarodne odbojkaške federacije FIVB koji je održan u Buenos Airesu (Argentina) u oktobru mesecu ove godine. Naglašavamo da nijedan organ OSS na svojim zvaničnim sednicama nije doneo odluku da Predsednik OSS bude uzdržan prilikom glasanja jer jedini mogući stav je da predstavnik Srbije glasa protiv“, piše u saopštenju.

(B. O.)

Izvor i foto 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: