Obradović za MOZZART Sport: Deseta titula Evrolige u Beogradu? Uf, daleko je to…

Intervju za Mozzart sport – “Budžet za sledeću sezonu se neće drastično menjati. Ali za te priče biće vremena”, kaže Žoc za Mozzart

Pozvali smo najtrofejnijeg trenera Evrope Željka Obradovića, koji je sa Fenerbahčeom, pre neki dan po deveti put pokorio Stari kontinent. Žoc je kao i uvek bio čvrsto na zemlji, odgovarao je skromno i više se osvrtao na naredne takmičarske obaveze Fenera. Nije bilo previše euforije u njegovom glasu.

Strogi pofesionalac i veliki radnik, što donosi bogatu žetvu…

Vaša deveta, a Fenerbahčeova prva titula u Evroligi daleko je odjeknula u Turskoj. Stigao je poziv i od predsednika države Redžepa Erdogana?
Da, pozvao je predsednika našeg kluba, čestitao je, potom sam i ja preuzeo telefon, primio čestitke na kojima se srdačno zahvaljujem, kao i na svim drugim”, kazao je na početku razgovora za Mozzart Sport veliki Željko Obradović.

Kakav je osećaj čoveka koji je devet puta postao šampion Evrope i koga verovatno niko neće skinuti sa tog trona?
Ne razmišljam uopšte o tome. Meni je pre svega drago zbog mojih igrača i saradnika, naravno Fenera, što smo uspeli. Bilo je problema tokom sezone, imali smo povrede igrača, ali kad je bilo najpotrebnije, petnaest dana pred utakmice sa Panatinaikosom, bili smo kompletni, podigli smo formu i rezultat se zna”.

Vaša trofejna serija svima je dobro poznata, Partizan, Huventud, Real, pet puta Panatinaikos i sad Fener. Da li i turska serija može da potraje kao grčka?
“Stvarno ne razmišljam o tome. Evo sa igračima sam u hotelu, igramo večeras četvrtfinalnu utakmicu turskog plej-ofa sa Tofašom. To nam je u mislima, imamo obavezu da osvojimo titulu i u Turskoj”.

Ranije su se pronele vesti da će veliki gigant Doguš ući u sponzorski pul Fenera i doneti deset miliona evra. Koliko će to promeniti budžet kluba?
Budžet se neće drastično menjati. Ali za te priče biće vremena, mi imamo još mesec dana ozbiljnog rada i utakmica. Tek nakon toga videćemo koga ćemo zadržati, ugovorne obaveze se znaju, nije tajna, ali da sačekamo kraj turskog plej ofa”.

Vaši fanovi očekuju desetu evroligašku titulu u Beogradu?
Uf, daleko je to. Prvo da završimo sezonu, da formiramo tim za narednu. Obaveze Fenera se znaju, učešće na završnom turniru, a ako dođe do novog uspeha, tim bolje”, zaključio je javljanje za MOZZART trenerski mag Željko Obradović i zahvalio se na velikoj podršci koju je dobijao iz Srbije.

I da najavimo da će veliki Žoc biti gost i MOZZARTOVE rubrike Pet na  pet već ovog petka na našem portalu.

Piše: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com

Izvor i foto Mozzartsport

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: