Svaka sledeća utakmica je najteža, a Huventud je sigurno tim koji zaslužuje svaki respekt, prvo zato što imaju igrače sa velikim iskustvom, a potom jer igraju veoma dobro, izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović uoči utakmice protiv ekipe iz Španije u trećem kolu Evrokupa.

Duel protiv Huventuda budi velike emocije kod navijača crno-belih jer je u pitanju „repriza“ čuvenog finala Kupa šampiona 1992. godine u Istanbulu.

Oba tima posle prva dva kola imaju skor 2-0.

„Njihova igra je apsolutno kontrolisana u svakom trenutku, sa dosta izmena, ritma i promena odbrane, što će naravno iziskivati našu maksimalnu koncentraciju i da od prvog trenutka shvatimo na koji način moramo da igramo protiv njih, ukoliko želimo da odigramo dobru utakmicu“, rekao je Obradović za klupski sajt.

Kapiten crno-belih Rade Zagorac istakao je da ekipu očekuje još jedan ispit i provera protiv verovatno najkvalitetnije ekipe sa kojom se suočavaju od početka sezone.

„Već godinama imaju kontinuitet u načinu igre, a i rosteru koji se svake godine pojačava. Španske ekipe igraju inteligentnu košarku koja nije laka za skautiranje i za samu pripremu. Huventud je dobar primer toga, neće biti dovoljno da ih samo fizički nadigramo kako bismo pobedili“, rekao je Zagorac.

Utakmica trećeg kola A grupe Evrokupa između Partizana i Huventuda igra se sutra od 20.30 sati.

Ostavi komentar

Translate »