Novica Tončev: Terzić da prihvati odgovornost i prestane da napada FSS

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Novica Tončev pozvao je generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da prihvati odgovornost za „lični poraz“ u tom klubu i da prestane sa neosnovanim napadima na FSS.

Terzić je u subotu uveče, posle poraza Zvezde u finalu Kupa od Partizana (0:1), rekao da će od ponedeljka krenuti u smenu predsednika FSS-a Slaviše Kokeze, koga je optužio da je pomogao Partizanu da osvoji šampionsku titulu i Kup.

„Pozivam gospodina Zvezdana Terzića da prihvati odgovornost za lični poraz u Zvezdi, da spusti loptu i prestane sa neosnovanim napadima na račun organa FSS. Svi organi FSS su legitimno i legalno izabrani i svako ko bi da smenjuje i bira novog predsednika to može da radi isključivo na način propisan statutom i pravilima FSS-a, koji je najviša sportska institucija u Srbiji i nije afričko pleme da bi se pučom osvajala vlast“, naveo je Novica Tončev u izjavi dostavljenoj medijima.

On je naveo da „ni Terzić, ni bilo ko ko je nezadovoljan sopstvenim rezultatima i neuspehom na terenu ne može na konferencijama za štampu da sprovodi smene u FSS“.

Tončev je podsetio da se na sednici Skupštine FSS 25. aprila glasalo o poverenju Slaviši Kokezi i da je samo jedan delegat bio za smenu predsednika.

„To najbolje govori da li predsednik FSS ima ili nema podršku delegata za posao koji obavlja“, naveo je Tončev, koji je i predsednik FS Regiona istočne Srbije.

„Pozicija Crvene zvezde se ne brani na konferencijama za novinare već se tokom cele sezone brani na terenu i svako ko je nezadovoljan rezultatom mora da preispita sopstvene greške u svom dvorištu i da preuzme ličnu odgovornost, pa tek onda da se obračunava organima FSS“, rekao je Novica Tončev.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

One Thought to “Novica Tončev: Terzić da prihvati odgovornost i prestane da napada FSS”

  1. Istina

    Da prestane da ga napada jer je tvoj kompanjon na celu saveza?Posto ste obadvojica pedalirani iz Zvezde,sad je proradila sujeta i zelite da joj se osvetite tako sto ce te omoguciti partizanu titulu i kup,ti svojim pustanjem partizana u medjusobnim utakmicama sa Radnickim a on preko sudija i time oterati i Terzica iz Zvezde.Kako si dosao u Radnicki,odmah si pokvario atmosferu medju igracima,doveo neke svoje sabane,a do tada standarne prvotimce poslao na klupu ili tribine,terajuci ih da se odreknu para koje im klub duguje,ako hoce da i dalje igraju.Svi ste vi lopovi svetskog kova i ti i Kokeza i Terzic i Vazura i Vucelic a onog Djurica su vec osudili.Jedino su Curkovic,Bjekovic i Zecevic zasticeni ko beli medvedi i pored svih mucki i kriminalnih radnji.Sad vas je jedan od tih napao,brknuo prstom u oko i okrecete se protiv njega jer vam kvari scenario,koji ste pripremili a prvi deo realizovali ovih dana,kako u prvenstvu,tako i u kupu.

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: