Novi vlasnici Milana žele u Ligu Šampiona 2018

Novi vlasnici Milana imaju za cilj da taj fudbalski klub ponovo postane vodeća sila evropskog fudbala, a to žele da ostvare kombinacijom jakih pojačanja i talentovanih mladih igrača kao što je golman Đanluiđi Donaruma.

Kineski konzorcijum, predvođen Li Jonghongom, u četvrtak je zvanično preuzeo Milan, nakon nekoliko odlaganja, čime je završena 31-godišnja vladavina Silvija Berluskonija.

Milan je za vreme Berluskonija osvojio osam titula u Seriji A i pet u Ligi šampiona, ali je u poslednjih nekoliko godina u krizi. Trenutno je šesti na tabeli italijanskog šampionata, a poslednji put je u Ligi šampiona igrao u sezoni 2013/14.

„Cilj u narednih nekoliko godina je da se stvori ekipa koja je konkurentna i ambiciozna. Mislimo da to može da se ostvari u kratkom vremenskom periodu“, rekao je novi direktor kluba Marko Fasone.

„Mi smo Milan i ne možemo da kažemo: ‘Polako, pa ćemo videti šta će se desiti.’ Ideja je da se vratimo u Ligu šampiona što je pre moguće, cilj je da u tom takmičenju budemo već od sezone 2018/19. Uefa nam je malo pomogla odlukom da iz Italije četiri kluba idu direktno u Ligu šampiona, tako da sam siguran da će i Milan biti tamo“, dodao je on.

Jedan od prioriteta novih vlasnika Milana je da sa Donarumom potpiše novi, dugoročni ugovor.

Donaruma je u februaru napunio 18 godina, ali je već branio za reprezentaciju Italije i privukao pažnju velikih klubova.

„Postoji želja da se to brzo završi i da Điđi bude stub budućnosti Milana“, rekao je Fasone.

Fasone i novi vlasnici već razmišljaju o narednoj sezoni i žele da trener Vinčenco Montela do početka jula na raspolaganju ima „60-70 odsto tima“.

„Voleli bismo da u klubu imamo jedno ili dva zaista velika imena. Ali, između obećanog i urađenog stoji volja samog igrača koju moramo da poštujemo“, rekao je on.

Fasone je naveo i da novi vlasnici planiraju da reše problem stadiona.

„Svaki klub koji je napravio svoj stadion, udvostručio je prihode za godinu dana. Pogledajte Juventus, Bajern i Arsenal. To hoćemo da uradimo“, rekao je Fasone.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: