Novi negativni rekord Premijer lige po broju zaraženih koronvirusom

Engleska Premijer liga zabeležila je čak 103 pozitivna testa na koronavirus u proteklih sedam dana, što je novi negativni rekord od kad se redovno vrše testovi na Ostrvu, od maja prošle godine.

Sve je veći broj zaraženih u Premijer ligi, a prošle sedmice ukupan broj pozitivnih testova na koronavirus bilo je 103.

To je novi negativni rekord zabeležen od kada se rade redovni testovi, odnosno od maja prošle godine.

Premijer liga objavila je da je od prošlog ponedeljka, 20. decembra, zaključno sa nedeljom 26. decembrom, urađeno više od 15.000 testova, a dobijena su 103 pozitivna rezultata.

Uprkos ubrzanom širenju epidemije omikron soja koronavirusa, Premijer liga odbija da otkaže sve utakmice jednog kola, već se o svakom meču odlučuje pojedinačno.

U nedelju su igrane utakmice 19. kola, tradicionalno na Boksing dej, a tri sureta su odložena pošto klubovi nisu imali minimalni propisan broj fudbalera za odigravanje meča (13 igrača u polju plus golman).

Prethodnog vikenda otkazano je čak šest mečeva, a pre toga još četiri, pa uz utakmicu Lids – Aston Vila, koja je trebalo da se igra u utorak, dolazimo do ukupnog broja od 14 neodigranih utakmica od početka decembra.

Menadžeri su imali neuspešan sastanak sa čelnicima lige i nezadovoljni su stavom organizatora da ne otkazuju utakmice osim u slučaju preke potrebe, dok se pomalo stidljivo čuje i glas igrača koji nisu srećni kako se Liga odnosi prema njima, odnosno dovodi njihovo zdravlje u opasnost.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: