Novi napadači Zvezde srećni zbog konkurencije

Fudbalski klub Crvena zvezda predstavio je nove igrača, među kojima i trojicu napadača – Milana Pavkova, Srđana Vujakliju i Nemanju Milića.

„Konkurencija je uvek zdrava, ona te podstiče da radiš još više i da napreduješ, tako da sam srećan. Čast mi je što sam u najvećem klubu i nadam se da ću opravdati poverenje“, rekao je Pavkov novinarima na predstavljanju u Beogradu.

Pavkov je došao iz Radničkog, a kako je rekao, ne veruje da ga je samo gol protiv Zvezde u prvom delu sezone preporučio za dolazak na stadion „Rajko Mitić“.

Srđan Vujaklija, koji je došao iz Borca, kazao je da je dobro što je mnogo napadača u ekipi i da bi voleo da Zvezda igra sa dva špica.

„Dobro je što nas ima više. Konkurencija je zdrava i biće zabavno“, kazao je Vujaklija.

Vukajlija je naveo da mu je čast što je dobio privilegiju da pomogne Zvezdi u osvajanju titule. On je dodao da se nada da će nastaviti da „svira violinu“ i u Zvezdi, pošto je tako proslavljao golove koje je davao u Borcu iz Čačka.

Vujaklija zbog suspenzije nije igrao za Borac u jesenjem delu sezone.

„Velika je pauza i od dve-tri nedelje, a tek pet-šest meseci… Nisam sedeo skrštenih ruku, naporno sam radio i u formi sam. Uželeo sam se fudbala i jedva čekam da počnem“, rekao je Vujaklija.

Minutaži u novom klubu nada se i pojačanje iz Spartaka Nemanja Milić, koji je rekao da mu ipak više odgovaraju bočne pozicije u timu.

„Nijedan igrač ne voli da sedi na klupi. Nadam se da ću se dokazati i nametnuti, i da ću imati zasluženu minutažu. Ovo je ogroman korak u mojoj karijeri u životu. Nadam se da ću se dobro uklopiti u ekipu“, rekao je Milić.

Pored njih trojice, Crvena zvezda je predstavila Milana Senića, 19-godišnjeg krilnog fudbalera i omladinskog reprezentativca Srbije. On je dosada igrao u Nemačkoj.

„Srećan sam što sam ovde gde su najbolji navijači. Još kao mali sam bio veliki navijač Zvezde“, rekao je Senić.

Generalni direktor kluba Zvezdan Terzić je za njega u ponedeljak rekao da podseća na Kristijana Ronalda, na šta je Senić kazao da „još nije kao“ portugalski fudbaler, što svi znaju, ali da će pokazati sve što može. Senić je naveo da je imao ponude drugih klubova, ali da je želeo samo u Zvezdu, kada je čuo da je šampion Srbije zainteresovan za njega.

„Bilo je ponuda drugih klubova, ali kada sam čuo da me želi Zvezda, prestao sam da razmišljam. Odmah sam želeo ovde, jer za Zvezdu navijam od malih nogu“, rekao je Senić.

Sportski direktor Blažo Raosavljević rekao je da će Zvezdu uskoro pojačati novi štoper, ali nije želeo da otkrije ko je u pitanju.

„Doći će neko, ali ne bih da otkrijem ko. Kada god otkrijemo, uvek se nešto izjalovi“, rekao je Raosavljević. On je dodao da je „bilo priča“ o povratku argentinskog levog beka iz Trabzonspora Luisa Ibanjesa, ali ne konkretnih.

„Na toj poziciji imamo Mihaila Ristića, Dušana Anđelkovića i Stefana Miloševića, koga smo platili i na koga računamo u budućnosti. Kada bismo vratili Ibanjesa, Milošević bi otišao u drugi plan i ne bi bilo kako smo planirali“, kazao je Raosavljević.

Sportski direktor je komentarisao izjavu brazilskog štopera Edsona, koji se žalio na tretman dok je igrao u Zvezdi, ali i na kašnjenje plate.

„Onima koji ne igraju je kriva Zvezda, niko ne gleda sebe. To su insinuacije, plata kasni svuda, pa i u Evropi, ima par klubova gde je na vreme. Zašto se ostali nisu bunili? Bune se samo oni što ne igraju“, rekao je Raosavljević.

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: