Novakov fizioterapeut: Ozbiljna povreda, potrebno je vreme

Ulises Badio, fizioterapeut Novaka Đokovića, otkrio je u kakvom je stanju najbolji srpski teniser koji se oporavlja od povrede lakta.

Đoković je posle Vimbldona saopštio da neće igrati do kraja sezone zbog problema koji ga konstantno muče u poslednjih godinu i po dana.

Badio je počeo da radi sa Novakom tokom 2017. i, uz novog kondicionog trenera Marka Panikija, kao i Andrea Agasija, činiće tim u sledećoj godini.

„Novak ima ozbiljnu povredu, ali smo je stavili pod kontrolu. Neophodno mu je vreme kako bi se poboljšalo stanje. Odluka koju je doneo dozvolila nam je da imamo dovoljno vremena za tretmane. Ima veliku želju da se vrati“, rekao je Ulises koji se potom osvrnuo i na svakodnevni program:

„Neverovatno je fleksibilan i struktura njegovog tela mu pomaže, ali vežbe istezanja koje radimo četiri puta dnevno mu dodatno pomažu“.

Argentinac je potvrdio da će uvek biti dostupan za srpskog igrača. 

„Živim između Italije, Srbije i Monte Karla. To mi je jedini posao i na raspolaganju sam 24 sata dnevno. Ako Novak kaže: ‘Idemo u Pariz’ – mi idemo. Ako treba u Šangaj, idemo u Šangaj“, zaključio je Badio koji je priznao da se divi Agasiju.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: