Prvi teniser sveta Novak Đoković otkrio je sve što se dešavalo od trenutka kada je saznao da je pozitivan na koronavirus!


Takođe, Novak Đoković mogao čak i da završi u zatvoru na godinu dana. Srpski as je priznao da je dao lažnu informaciju na granici o tome da li je negde putovao u poslednjih 14 dana pre dolaska u Australiju.

Đoković iz Španije, preko Dubaija, došao u Melburn. Mogao bi da bude krivično gonjen, jer se to tamo tretira kao težak prekršaj. Prvi teniser sveta kaže da je grešku naparavio njegov tim.

– Kad je reč o mojoj prijavi za putovanje, nju je u moje ime podneo moj tim, kao što sam i rekao imigracionim zvaničnicima po dolasku, i moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku koju je napravio kad je čekirao pogrešnu „kućicu“ o mojim prethodnim putovanjima, pre dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska greška, a sigurno nije bila namerna. Živimo u vremenima punim izazova, u doba pandemije, i sigurno je da se ovakve greške ponekad dešavaju. Danas je moj tim učinio dostupnim dodatne informacije Vladi Australije, kako bi se razjasnilo ovo pitanje – objasnio je Novak u saopštenju.

Osetio sam da je važno da se oglasim i da razjasnim dezinformacije, i neću davati dalje komentare, zbog velikog poštovanja prema Vladi Australije, vlastima i procesu koji je u toku. Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open je voljen među igračima, navijačima i u društvu, ne samo u Viktoriji i Australiji, nego i širom planete, i sve što želim je prilika da se takmičim protiv najboljih igrača na svetu i da nastupam pred jednom od najboljih publika na sve.

Podsećamo, Đoković je u Australiju stigao prošle nedelje jer je dobio medicinsko izuzeće, ali mu je viza odmah po dolasku u Melburn poništena. Kao razlog je navedeno to da to što je preležao koronavirus nije dovoljan osnov za vizu, zbog čega je pet dana proveo zatvoren u hotelu za azilante.

Potom je posle mnogo borbe u ponedeljak pobedu Australiju pred sudom, koji mu je odobrio vizu, ali i dalje postoji mogućnost da ministar za imigracije Aleks Hok ukine vizu. Posle odluke suda da mu dozvoli boravak u Australiji svi dokumenti koji se tiču njegovih pozitivnih i negativnih testova, kao i formulara za vizu, postali su javno dostupni. Nastala je prva konfuzija u vezi sa time kada je tačno bio pozitivan, kako je bio u javnosti nakon testa, gde je boravio od tada do dolaska u Australiju.

Ostavi komentar

Translate »