Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković pred početak turnira na Vinbldonu rekao da je dobro raspoložen uprkos neobičnim uslovima u kojima su svi učesnici turnira i da je maksimalno fokusiran na prvi meč sa prvim rivalom na putu odbrane titule. Meč Đokovića i Džeka Drejpera igra se u ponedeljak od 14.30 uz direktan prenos na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), a tok meča i kretanje rezultata pratite na istom portalu.

Novak Đoković je konstatovao da se trenutno oseća dobro iako je u vrlo specifičnoj situaciji kao i svi drugi učesnici turnira zbog ograničenog kretanja.

„Trenutno sam u ‘mehuru’ Vimbldona sa trojicom članova svog tima – toliko smemo da imamo uz sebe. Kao i svi ostali, ja sam u zvaničnom hotelu. Nije idealno i naravno ne volim što moram da budem u ‘mehuru’. Nije prvi put, ali nadam se da je jedan od poslednjih. Ograničenje kretanja nije sjajno, ali tako je kako je. Isto je za sve, pa je to pošteno. Trenutno se osećam dobro, udarci su mi dobri i fokusiran sam na borbu za titulu“, rekao je Novak Đoković.

Prokomentarisao je i navode da će se odbranom titule u Londonu doći do dvadesetog trofeja i izjednačiti sa Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom po broju osvojenih grend slem titula kao i druga poređenja sa večitim rivalima.

„Mnogi govore o ukupnom broju GS titula, a najveći izazov je ostati fokusiran na predstojeći izazov. Ja uvek imam nešto što me motiviše, a verujem da je to slučaj i sa Rafom i sa Rodžerom. Svestan sam da postoji ta debata ko je najbolji i ponekad je teško usmeriti pažnju na ono što vas čeka na terenu. Lično se trudim da eliminišem sve takve misli dok igram. Tokom godina sam razvio tehnike koje koristim da se koncentrišem dok igram“, rekao je prvi teniser sveta.

Potvrđujući koncentrisanost na trenutne izazove i rivale, Đoković je prokomentarisao i prvog suparnika Džeka Drejpera, trenutno 250. igrača sveta, koji ima samo 19 godina i ovo mu je prvo učešće na jednom Gren slem turniru.

„Iskreno, ne znam mnogo o Džeku Drejperu. Gledao sam ga na turniru Kvins, kada je pobedio Janika Sinera. Sa Sinerom sam trenirao juče, pa sam dobio neke informacije o Drejperu. On je levoruk, ali moram da uradim ‘domaći zadatak’ – da gledam video snimke njegovih mečeva, da pričam sa ljudima i dodatno se informišem. Svestan sam da će imati podršku publike pošto je domaći igrač.“, zaključio je Đoković.

Duel Novaka Đokovića poćinje u ponedeljak od 14.30 uz prenos na Prvom programu RTS-a, strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), a tok meča i kretanje rezultata pratite na istom portalu.

Turnir u Vimbldonu traje do 11. jula, igra se za nagradni fond od 35.016.000 funti, a direktne prenose iz Londona moći ćete da pratite na programima RTS-a.

Ostavi komentar

Translate »