Dokumentarac „Federer: Twelve Final Days“ biće premijerno emitovan na platformi Amazon Prime od 20. juna, a isečci najavljuje interesantne detalje.

Nekoliko dana ranije isplivala je izjava Rodžera Federera o velikom rivalu Novaku Đokoviću.

– Prvi put sam protiv njega igrao u Monaku (Federer pobedio 6:3, 2:6, 6:3). Otišao sam sa terane i pomislio ‘Da’ on je okej’. Iako je postojala određena euforija oko njega, nisam bio potpuno ubeđen. Nisam dao Novaku poštovanje koje je zaslužio zbog njegovih tehničkih nedostataka. Smatrao sam da ima ekstreman stisak kod forhenda, a njegov bekhend za mene nije bio tako tečan kao danas. A onda je tako učvrstio, ‘ispeglao’ te udarce i postao neveratna zver od igrača – priznao je Švajcarac.

Iznosi Rodžer svoje viđenje situacije zašto Đoković nikad nije bio voljen među publikom.

– Valjda je bio uljez koji kvari žurku Rafinim i Rodžerovim navijačima. Bilo je mnogo Rafa-Rodžer ljubavi tamo, pa kada se Novak pojavio, verovatno su pomislili – Vidi, nije nam potreban treći čovek. Srećni smo sa Rodžerom i Rafom. Federerovi navijačima se u početku nije baš dopadao jer su mislili – Rodžer sve radi sa lakoćom. Onda je došao Novak sa snažnim karakterom i tom neverovatnom željom da pobedi po svaku cenu. Mislim da je Novaka pokrenuo taj odnos sa navijačima i da je taj duboki fokus oterao mnoge od njih. Možda je bio pomalo neshvaćen. Sa tačke gledišta mimo medija na kraju vidim čoveka onakovog kakav zapravo jeste. Ako mu oduzmemo igru, stavimo je po strani, ko je on? Koje su njegove vrednosti. Znam da mu je izuzetno stalo do njegove porodice – zaključio je Federer.

Švajcarac je završio karijeru pre dve godine sa 20 gren slem trofeja, dok Đoković ima četiri više.

sport.org.rs/sportal/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »