Nina Pavlović (19) je smederevska „devojka od milion dolara“, samo ne na filmu, već u životu. Ona bije za medalju. I to zlatnu. Dvostruki je prvak države u boksu i kik boksu, vlasnica vicešampionskih titula u Evropi i svetu. Osim što je rođeni borac, ona je i princeza. U ringu u tip-top formi, ali isto tako i izgleda.

Kad je sretnete na ulici, nikada ne biste pomislili da je bokserka. Bez šminke i visokih potpetica, retko se i sreće. U ringu, bije kao Sveti Ilija.

  • Non-stop sam sređena, volim to oduvek. Kada idem na takmičenje ili pripreme nosim poseban kofer sa šminkom i kozmetikom. Ko me ne zna, ne veruje da boksujem, kroz osmeh priča ova lepotica.

Nina ima urođenu srčanost. Do bola.

  • Oduvek su me privlačile tuče – kaže ovo, na prvi pogled, umilno i tiho stvorenje, nežne kože, zelenih očiju.

Od 15. godine ušla je u ring, uprkos zabranama oca jer „boks nije za devojčice“.

  • Svako veče sam se šminkala i kao izlazila u grad. Usput uzmem sakrivenu torbu, vlažnim maramicama obrišem lice, i u teretanu. To je trajalo do prvog državnog prvenstva, na koje sam se bukvalno „odšunjala“ – priča Nina.

foto N.Živanović

Zvanično, najbolja mlada bokserka Srbije, talentovana je i usredsređena na ostvarenje svojih želja. Toliko, da je prve tri godine, kao jedina devojka u klubu, trenirala samo sa muškarcima.


PITOMA I PRGAVA Prgave sam naravi, zato sam u borilačkom sportu. Moje ruke i noge su zvanično hladno oružje, ali ako me neko dirne, kraj. Naravno, ne smem da se pobijem na ulici, naučila sam da kontrolišem ćud, i izbrojim do deset. Pitoma sam, oni koji me znaju, ne kače se sa mnom – priča kroz šalu.

  • Ne štede me nimalo, a doduše, ne štedim ni ja. Udaram mnogo jako. Možda sam zato za kratko vreme napravila uspeh, jer sam oguglala na jake udarce, a suparnice su zatečene – kaže, i dodaje da je danas u Kik boks klubu „Despot“ kolege gledaju kao malo vode na dlanu.

Višestruki je prvak države u kik boksu, u svim disciplinama ovog sporta, nosilac Svetskog kupa, ima osvojeno srebro na Evropskom, Balkanskom i Svetskom šampionatu. Član je reprezentacije. O nezaustavljivoj strasti govori i činjenica da je godinu dana pauzirala zbog suspenzije, jer je imala više mečeva nego što je dozvoljeno.

Plivala je na Bogojavljenje za časni krst kao prva devojka na takmičenju za 12 godina.

Kaže kako ima veliku podršku svojih trenera, ali i ženskog klana u porodici – mame, sestre i tetke.

Trenira dva puta dnevno. Istrči ujutru relaciju 10, 15 ili 17 kilometara. Uveče trening. Boksovala je i pod povredama. Nina je rođeni borac! Nikad ne odustaje. Do nokauta.

foto: Privatna galerija

Ipak, u ringu je uglavnom ona ta koja bije.

  • Nisam nokautirana, hvala bogu, ali jesam nokautirala protivnice. Bilo je polomljenih noseva…

ŽELjA POLICIJSKA AKADEMIJA
– Prošle godine izmakao mi je prijemni na DIF-u za jedan poen. Bilo me sramota kada sam videla kako su devojke obučene na prijemnom. Pitala sam da li sam promašila mesto – priznaje Nina svoju naivnost, jer se tada nije pohvalila čak ni biografijom okićenom medaljama. Sada sprema prijemni za upis na Policijsku akademiju. Uskoro planira da počne i profi borbe.

Izvor Novosti

Ostavi komentar

Translate »