Nikola prekida trening, trese se i govori: „Pucali su na Harisa“! (VIDEO)

Mića Berić otvorio dušu posle 16 godina. Bio je veliki prijatelj sa Brkićem

Bivši kapiten Partizana, Miroslav Berić, bio je jedan od najboljih drugova Harisa Brkića tih nekoliko sezona dok su igrali u Partizanu zajedno.

Berić ističe da je Brkić jedini igrač sa kojim se najbolje poznavao na terenu i da su mogli da igraju zatvorenih očiju, a da je van terena Haris bio šmeker i ljudina.

– Sećam se tačno u periodu između dve sezone onaj period kada smo najviše radili. Sećam se da se Haris pojavio na treningu. Tada je počelo loše stanje u Jugoslaviji, rat u Bosni. Haris je došao na probu, ali već na prvom treningu se videlo da je reč o velikom talentu i budućem velikom igraču.

  • Sa nama je tada radio i Prof Aleksandar Nikolić koji je rekao Željku da Brkić mora da ostane u Partizanu. Međutim, pošto je već bio formiran tim, Haris je otišao u Borac na pozajmicu i vratio se sledeće godine – kaže za Telegraf Berić.

KO SE RAZUME U KOŠARKU VIDEO JE POSLE 10 MINUTA DA ĆE HARIS BITI ZVEZDA

Običaj je bio da kada dođu novi igrači na probu, Željko Obradović odluči da ih stavi sa Nikolom Lončarom na test igru jedan na jedan.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

Ne sećam se baš tačno tog momenta, ali znam da smo svi igrali međusobno, mislim na sve igrače spoljne linije, jedan na jedan.

– Lončar je bio jedan od najboljih igrača u igri jedan na jedan i tu su treneri gledali kako se ko snalazi. Ali, ko se razume u košarku već posle 10 minuta je provalio da je Haris buduća zvezda – kaže Berić.

Foto: MNPress

Foto: MNPress

Posle povratka iz Borca, Brkić se nametnuo stručnom štabu i dobio priliku da igra sa 19 godina.

Pogledajte celu priču Miroslava Berića.

Watch video!

  • Ta prva sezona kad se vratio bio je otkrovenje. Malo, po malo, se izborio za minutažu. Pojavio se novi igrač na terenima i izazvao je veliku pažnju. Obično smo nas dvojica delili minutažu, jer je Lončar bio siguran sa svojih 35 minuta.

Druženje van terena sa Harisom je bilo nezaboravno.

Već od sledeće sezone smo bili nerazdvojni. Od prvog treninga do odlaska na spavanje smo se družili i bili smo kao jedna porodica. Izlazili smo zajedno kad imamo slobodan dan. To su bila lepa vremena i rado se sećam kako smo tada živeli složno. Više smo provodili vremena zajedno, nego kući sa porodicom – kaže Berić.

LUPANJE SATOVA

Naravno, bilo je i mnogo anegdota tokom druženja

Bila je neka fora lupanje satova. Tako da smo maksimalno oštetili jedni druge. Bilo je nas nekoliko koji smo učestvovali u tome i samo se čekao trenutak nepažnje da nekom slupaš sat. Ja sam se pribojavao Harisa i Stragija najviše, a na kraju sam naleteo na Koturovića u liftu – kaže Berić.

Bivši as Partizana ističe da je Brkić bio jedan od velikih šmekera i jako dobar momak.

Foto: Marko Todorović

Foto: Marko Todorović

  • Bio je šmeker, dobar čovek. Nije bio previše otvoren čak ni nama sa kojima je bio svaki dan.

  • Plenio je jer je znao da se ponaša. Bio je prava ličnost za primer. Ja nikad sa njim nisam doživeo neku neprijatnost. Znao je da se šali i sve u svemu jedna kompletna ličnost – rekao je Berić.

Brkić se posle sezone vratio u Partizan polovinom novembra, a u trenutku kada se desio tragičan događaj Berić je bio na treningu Partizana.

Jako kratko je bilo sve to. Bio je tri četiri nedelje sa nama. Debitovao je u četvrtak u Suproligi protiv Ostendea u Beogradu, pa je bila Vojvodina u Novom Sadu u nedelju, i to se desilo u utorak uveče. Imali smo trening od 20 do 22h.

  • Posle 15 minuta je izašao sa treninga jer mu nije bilo dobro i kad je izašao sve se to desilo na malom parkingu.

  • Igrali smo pet na pet i moja petorka je bila okrenuta ka tom ćošku odakle je Nikola ekonom dolazi i tresao se i kaže “Pucali na Harisa”

  • Istrčali smo napolje svi i već je hitna pomoć došla da ga odveze. Ne znam… Možda je i bolje što ga nisam video tada – sa tugom u glasu kaže Berić.

Sve intervuje koje smo spremili povodom godišnjice tragične smrti Harisa Brkića naći ćete klikom >>> OVDE.

(D. Stojmenović)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

0 Thoughts to “Nikola prekida trening, trese se i govori: „Pucali su na Harisa“! (VIDEO)”

  1. ima jedan tim

    ovo samo u srbiji ima da se niti jedan slučaj nije rešio niti jedan koja gamad od pravosušđa i policije

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: