Nikola Peković napustio Humsku: Ne mogu da se posvetim Partizanu 24 časa dnevno

Napustio Humsku – Sada je i zvanično

Nikola Peković više nije predsednik košarkaškog kluba Partizan. Samo dan pošto je sporazumno raskinuta saradnja sa trenerom Aleksandrom Džikićem, svoju ostavku kovertirao je i sada već bivši prvi čovek kluba iz Humske 1.

Baš kao što je i bilo najavljeno prošlog petka, Nikola Peković je odlučio da se povuče iz kluba pošto, kako sam kaže, nije u mogućnosti da bude potpuno posvećen obavezama koje iziskuje vođenje jednog velikog kluba.

Peković je svoju završnu reč dao u formi otvorenog pisma javnosti, gde je obrazložio razloge svoje odluke, ali i želje koje ima za crno-beli klub.

Saopštenje prenosimo u celosti:

„Poštovani saradnici, prijatelji, navijači Partizana,

Nakon bezmalo dve godine koje sam proveo na mestu predsednika KK Partizan, odlučio sam da se povučem sa te funkcije. Kada je u jesen 2015. godine klub bio u situaciji koja je poznata svima, prihvatio sam se odgovornosti i došao sa čvrstom željom da iznova postavimo temelje Partizana koji bi vremenom ponovo postao onakav kakvim ga Evropa pamti – moćan! Zadatak nije bio nimalo lak, ali se tog izazova nisam bojao, već sam rešio da problemima pogledam u oči i sa njima se suočim. Prvo i osnovno, bilo je da uz 6,5 miliona evra duga pronađemo način na koji bi klub mogao da funkcioniše i istovremeno, postepeno, smanjuje dugovanja koja su se gomilala godinama unazad. Od samog starta, uz moje lično finansijsko ulaganje, započeli smo sa konsolidacijom kluba koja podrazumeva puno odricanja i  rada kako bi zacrtani plan bio sproveden u delo.

Za manje od dve godine, dug je smanjen za blizu dva miliona evra, dok su se naše selekcije na takmičarskom planu maksimalno borile i dostojno branile boje Partizana. Za ovakav finansijski rezultat, veliku zahvalnost dugujem sponzorima Partizana, kao i Vladi Srbije i doskorašnjem premijeru a sada predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, bez čije pomoći bi rad na finansijskoj stabilnosti kluba bio neuporedivo teži.

Takođe, ovim putem želim da iskažem zahvalnost svima u KK Partizan na ogromnoj energiji i naporima koje su učinili da klub funkcioniše i nastavi putem oporavka.

Ipak, svestan da da zbog ličnih obaveza, u ovom trenutku više nisam u mogućnosti da se 24 časa dnevno posvetim Partizanu, odlučio sam da postupim odgovorno i na jedini način koji smatram ispravnim, a to je da podnesem ostavku i mesto ustupim nekome ko će biti u stanju da se 100% posveti klubu.

Sa moje strane, ja ću nastaviti da pomažem klub koliko budem mogao i koliko svom nasledniku na mestu predsednika budem potreban. Partizan je kuća svih Partizanovaca i samo zajedno ga možemo oporaviti i vratiti na vrh, mesto koje mu po mnogo čemu pripada„, stoji u velikom saopštenju na sajtu Partizana.

U ovom trenutku nije poznato ko bi mogao da preuzme najvišu funkciju u klubu, a do izbora novog predsednika vršilac dužnosti biće dosadašnji potpredsednik Milan Iskrin.

(FOTO: Star Sport)

Izvor Mozzartsport

 

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: