Nikola Jokić: „Timska odbrana je najvažnija za pobedu!“

Nakon nove sjajne partije i najefikasnijeg meča sezone, prva zvezda Denvera Nikola Jokić istakao je timsku odbranu kao ključ druge vezane pobede nad Minesotom.

Nagetsi su zanimljivi i rezultatski neizvestan meč prelomili na svoju stranu u poslednjoj deonici, i to kako ističe najefikasniji akter meča Nikola Jokić (35 poena), najviše zahvaljujući dobroj defanzivi.

„Bili smo veoma loši, ali smo u trećoj četvrtini se probudili i odigrali odlično u četvrtoj i došli do pobede. ‘Stegli’ smo odbranu, dozvolili im samo 20 poena i to je bilo odlično. Odbrana u četvrtoj četvrtini nam je i donela pobedu“, poručio je Jokić.

Pored dobre odbrane, važan aspekt trijumfa bila je Nikolina igra u napadu.

„Igrao sam na ovoj utakmici isto kao što i pokušavam da odigram na svakoj. Promašio sam neke otvorene šuteve i gubio lopte, ali sam na kraju imao sam puno poena“, iskren je Jokić, koji je nakon tih reči upitao novinara da li mi je to bila najefikasnija utakmica u sezoni, na šta je dobio potvrdan odgovor.

Inače, Jokić se sinoćnjom partijom priduržio velikom Oskaru Robertsonu kao tek drugi igrač u 58 godina koji je u prvih sedam utakmica sezone zabeležio 150 poena, 75 skokova i 75 asistencija!

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: