NIJE ZVEZDA NAJGORA: Pančevci čak dva puta menjali trenera!

U jesenjem delu sezone 10 superligaških klubova napravilo 11 promena na čelu stručnih štabova.

Ako je Superliga u nečemu napredovala u odnosu na prošlu sezonu, onda je to u smanjenju broja promenjenih trenera. Tokom jesenjeg dela prvenstva, odnosno u prvih 19 kola napravljeno je 11 rokada na klupi, odnosno tri manje nego za isti broj rundi prošle sezone! Ranije, bio je prisutan trend porasta smena šefova struke, dobro je ako su članovi elite krenuli suprotnim putem.

Među 11 promena nije uvršćena najnovija. Barak Bahar se rastao sa Crvenom zvezdom posle 19. kola, odnosno nakon poraza od Partizana (1:2) u odloženoj utakmici devete runde. Vladan Milojević debitovaće 10. februara na startu proleća, pa je evidentiran samo učinak Bahara.

„Najvrelija” je bila klupa debitanta Železničara. Pančevci su sa Predragom Roganom počeli sezonu pobedom u Kruševcu, usledila su međutim, tri uzastopna poraza i odluka da se šansa pruži Aleksandru Linti. Drugi trener Dizelke osvojio je dva boda na šest mečeva, pa je klub iz južnog Banata spas pronašao u Nenadu Mijailoviću. Iako manje poznat od prethodnika treći šef struke Želje bio je najuspešniji. Ostvario je pozitivan bilans i novajlija u eliti je na 14. poziciji, odnosno za sada ima obezbeđen baraž za opstanak.

Minule jeseni trojica stručnjaka sedela su i na klupi Napretka. Mladen Dodić, sportski direktor „čarapana”, bio je međutim, privremeno rešenje samo za jedno kolo. S njim na klupi Kruševljani su slavili u Ivanjici, pa je Dodić jedini trener sa stopostotnim učinkom u dosadašnjem toku prvenstva. Slika, naravno, nije realna, jer jedan meč ne može da bude parametar uspešnosti.

Dragan Perišić nije bio podjednako dobar u klubu sa Bagdale kao prošle sezone. Napredak je nešto bolje prošao sa Vladimirom Gaćinovićem u poslednjih osam kola jeseni, ali je su i Kruševljani na poziciji za baraž i to svakako ne zadovoljava njihove ambicijeo.

Sport.org.rs

Ostavi komentar

Translate »