NFL od sada i tokom radne nedelje?

“Monday night football” je termin u kojem odmah prepoznajete da se radi o NFL-u. Ali, najpopularniji sport u SAD želi da se probije i četvrtkom uveče po lokalnom vremenu, odnosno u 2.30 ujutru u petak za nas koji američki fudbal pratimo iz ovog dela Evrope.

Igrači su se u početku bunili, smatrajući da nemaju dovoljno vremena da se oporave od meča koji su igrali u nedelju i da zato rizikuju povrede, ali su fanovi rekli jedno veliko “Da”.

Liga gleda da za četvrtak ostavi zanimljiv duel, tako da nas sada očekuje meč dva velika tima kojima ove sezone ne ide dobro. Srećom, Filadelfija Iglsi i Njujork Džajantsi se nalaze u trenutni najslabijoj diviziji NFC istok, gde sva četiri tima zajedno imaju pobeda koliko i, recimo, Sijetl.

Sve vam je jasno kada kažemo da je Dalas ubedljivo prvi sa skorom 2-4. Da, neverovatno, ali istinito. Njujork je posle pet uzastopnih poraza i kraja sezona za najboljeg igrača Sakona Barklija, uspeo da za vikend pobedi još jednog rivala iz divizije, Vašington i to da minimalnih 20:19. Džajantsi imaju mlad i perspektivan tim, ali bez iskustva, tako da se od njih ne očekuju da vezuju pobede.

Sa druge strane, Filadelfija sa skorom 1-4-1 predstavlja veliko razočaranje. Iglsi su imali priliku da se kroz diviziji prošetaju do plej-ofa, ali je očigledno da nešto ne štima.

Kvoterbek Karson Venc je u četiri starta na domaćem terenu ima pet tačdauna dodavanja protiv gostiju iz Njujorka, uz jednu presečenu loptu i pristojan rejting 93,8. Iglsi će igrati bez prvog trkačs Majlsa Sandersa kojem je stradalo koleno, tako da će nošenje lopte kroz protivničku odbranu da padne na ledja Bostona Skota. Prošle sezone, Skot je upravo protiv Džajantsa postavio lični rekord sa 138 jardi iz skrimidža, od kojih 54 trčanjem. Sada se nada da će i treći uzastopni meč sa “divovima” da završi sa najmanje 125 jardi i jednim istrčanim tačdaunom.

Protiv Vašingtona, kvoterebek Denijel Džons je istrčao rekordnih 74 jardi. Naslednik Elaja Meninga je trenutno četvrti kvoterbek po pretrčanim jardama, ukupno 204. Devonte Friman pokušava da nadomesti neigranje Barklija. Trčao je 51 put za 164 jardi i jedan tačdaun.

Procene su da će biti postignuto 46 ili manje poena, a da će domaća Filadelfija da slavi sa fild golom prednosti.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: