Neverovatni šut Slovenaca za tri poena, neverovatni kriterijum suđenja, ali treba čestitati odličim Slovencima koji su zabeležili sve pobede na turniru. Treba čestitati i našim momcima koji su ipak, pored svih problema napravili veliki uspeh – Košarkaši Srbije odigrali su finale Eurobasketa protiv selekcije Slovenije.

Rezultat: Srbija – Slovenija 85:93 (22:20, 36:25, 20:15, 18:22)

Foto: fiba.com

Evrobasket – finale:
Sinan Erdem arena:
Broj gledalaca 16.000
Sudije: Kristijano Maranjo (BRA), Antonio Konde (ŠPA), Tolga Sahin (ITA)

Srbija: Mačvan, Bogdanović, Lučić, Milosavljević, Birčević, Štimac, Lazić, Micić, Gudurić, Jović, Kuzmić, Marjanović
Slovenija: Rendolf, Rebec, Dragić, Nikolić, Prepelič, Murić, Blažič, Vidmar, Zagorac, Dimec, Čančar, Dončić


Srbija je u polufinalu savladala Rusiju u dramatičnoj završnici, dok su Slovenci deklasirali branioca titule Španiju i došli do prvog finala u istoriji.

Naša selekcija čekala je punih osam godina na borbu za zlatnu medalju na evropskim prvenstvima, a prošli put su upravo zbog Španije morali da se zadovolje srebrom.

Jedini u tom timu bio je Milan Mačvan koji će kao kapiten Srbije pokušati da podigne trofej namenjen pobedniku nakon dugih 16 godina.

Najvažniji meč u 2017. godini sudiće Španac Antonio Konde, Tolga Sahin iz Italije, kao i Kristijano Žezus Maranjo koji dolazi iz Brazila. Više o jednom od arbitara koji nije sa evropskog kontinenta, ali i razlog zbog kojeg sudi na Evrobasketu, pročitajte OVDE.

Izvor B92/RTS

3 thoughts on “Neverovatni Slovenci osvojili evropsko zlato”

Ostavi komentar

Translate »