Srpska atletičarka Adriana Vilagoš je osvojila srebro na EP u Rimu, a neverovatnim hicem iz treće serije (64,42) je oboria lični, ali i nacionalni rekord. Mlada atletičarka, nakon što je videla rezultat, nije mogla da se uzdrži od sreće.

Adriana se pojavila na zaletištu, izbacila je neverovatan hitac, a on je pao na tačno 64,42 metra, čime je Vilagoš postavila rekord Srbije, oborivši za 21 centimetar rezultat Tatjane Jelače od pre deset godina.

Čim je izbacila koplje Adriana je znala da je uradila veliku stvar, a ubrzo se uhvatila za glavu. Reakcija nakon što je objavljen rezultat dovoljno govori o tome kako se osećala. Skakala je od uzbuđenja i potrčala prema svojoj majci Đerđi, koja je ujedno i njen trener.

Ipak, i pored toga što je postavila istorijski rezultat i najbolji rezultat sveta ove sezone za bacačice mlađe od 23 godine, režiser prenosa taj hitac nije prikazao. A sada imamo da vidimo kako je sve to izgledalo iz drugog ugla, uživajte…

Osim što je napravila najbolji rezultat karijere, mlada Adriana je postavila i najbolji rezultat ove godine, kada je reč o bacačicama koplja koje su mlađe od 23 godina.

Kao da to nije dovoljno, Srpkinja je neverovatnim rezultatom u Rimu izborila i normu i plasman na Olimpijske igre u Parizu, koje su na programu od 26. jula do 11. avgusta. Tako se naša 20-godišnjakinja pridružila Ivani Španović, Milici Gardašević i Angelini Topić, koje su to uradile pre nje. Zanimljivo je da je Vilagoš mogla da nastupa za Mađarsku, ali je sudbina htela da ostane u Srbiji.

https://www.instagram.com/reel/C8Fvx_KsNvx/?igsh=ZTc5cDdyaWQxOTlq

Sport.org.rs/Sportal/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »