Zlato osvojeno na neverovatan način

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić bio je gost Drugog dnevnika RTS-a. Izjavio je da ne pamti da je neka reprezentacija ovako ubedljivo osvojila zlatnu medalju. Dodao  je da je doček ispred Skupštine pravi razlog zašto profesionalci treba da igraju.

Na čestitke zbog ostvarenog rezultata, selektor Terzić je rekao da je ova zlatna medalja posebna.

„Na neverovatan način i veoma specifično je osvojena ova medalja. Osećaj osvajanja zlata je sjajan. Osvojili smo ga samo u Beogradu 2011. godine uz dosta sreće, ovo je nešto sasvim drugačije, ipak je malo neočekivano, uz dosta sumnje. Neverovatan je način da smo ga osvojili ovako. Ne pamtim da je neka zemlja tako to uradila, a to je dodatni razlog za zadovoljstvo“, rekao je selektor Terzić.

Terzić je rekao da su njegove izabranice preuzele glavnu ulogu u stvaranju atmosfere i tima.

„Uloga stručnog štaba postoji, ali nije odlučujuća. Odlučujuća je uloga devojaka. One su napravile ekipu, fluid i koheziju. Od prve utakmice kad smo pobedili Češku, pa do kraja prvenstva sve je bilu u uzlaznoj putanji i izgledalo jako lepo“, izjavio je Terzić.

Selektor je rekao da je kruna osvajanja zlatne medalje bio doček ispred Skupštine pred mnogobrojnim navijačima.

„Doček je nešto posebno, 2006. godine, posle SP u Japanu, bili smo na terasi, sada nam je drugi put… To je nešto što ne može da se poredi ni sa čim, to ne može nijedan novac sveta da kupi, ta količina ljubavi, poštovanja i vere koja izbija iz naroda koji te čeka kod kuće što je pravi razlog zašto se igra, sve ostalo prolazi, ali ovo su sećanja koja ostaju do kraja života“, izjavio je selektor.

Terzić je rekao da je zadovoljan što njegove izabranice iz godine u godinu sebi postavljaju velike ciljeve i granice koje stalno pomeraju.

„Ja se iskreno nadam da će se granice koje sami sebi pravimo poslednjih deset godina uvek pomerati, stalno imamo nove ciljeve i medalje, na kraju smo uspevali da ih osvojimo, sada je na redu medalja sa Svetskog prvenstva, želja je da ponovimo bar bronzu iz 2006, ali i da budemo bolji ako je to moguće“, rekao je Terzić za RTS.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »