Upoznala sam ga na venčanju prijateljice. Novak je za mene sportista broj jedan. Na Evropa kupu, gde sam bila osma, baš sam se njega setila na startu, kaže Nevena Ignjatović

PRVA četiri boda Nevene Ignjatović (26) u slalomu za Svetski kup velika su kao san koji je sanjala od šeste godine kada je prvi put stala na skije. Do cilja na stazi u Sestrijeru, dok je obilazila „kapije“ ostavljajući daleko poznatije rivalke, našu najbolju skijašicu „navodila“ je parola koju joj je rekao Novak Đoković pri upoznavanju pre nekoliko meseci: „Uvek veruj u svoj san“.

  • U ovaj uspeh je utkano sigurno prethodnih 20 godina, koliko se bavim skijanjem – počela je priču za „Novosti“ Nevena. – Teško je da se objasni šta sam sve uradila da bih stigla dovde. Uloženo je mnogo truda, rada i odricanja… Ali valjda je i to poenta svega. Da se nisam borila ne bih došla do ovakvog rezultata.

Mesto na startu finalne trke donela joj je 29. pozicija u prvom krugu takmičenja.

  • Mnogo puta sam bila blizu plasmana u 30 najboljih, ali često mi je nedostajala koja stotinka. Sada se apetiti povećavaju, jer više ne gledam koliko su drugi dobri. Onog momenta kada uđeš u drugu vožnju nema takmičara i trenera kome se noge nisu odsekle. Moraš da navikneš na to okruženje, kamere, na svu pozornost na tebe. Nije lako, ali ja sam uspela. U drugoj vožnji sam posle slabijeg starta bila sve bolja i bolja, što se ne viđa često.

Već sutra Ignjatovićevu čeka novi izazov na Svetskom kupu, u Val d’Izeru u alpskoj kombinaciji.

  • Tu sam i ranije osvajala bodove, pa bih volela opet da budem u vrhu. Dokazala sam sebi da vredim i sada samo želim da koračam ka vrhu.

Veliki motiv za nju je i podrška koju ima od najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

  • Upoznala sam ga na venčanju prijateljice. Novak je za mene sportista broj jedan. Na Evropa kupu, gde sam bila osma, baš sam se njega setila na startu. On zna koliko je teško uspeti u skijanju, pa mi zato daje veliku snagu da budem još bolja – zaključila je Nevena.

JEDINSTVENA
SKIJANjE nije zastupljen sport u Srbiji, ali je Neveni drago što se nalazi u odabranom društvu.
– Volim što sam jedinstvena zbog sporta kojim se bavim. U slobodno vreme pravim narukvice, posvećena sam fotografiji. Zanima me sve što je unikatno. A skijanje je baš takav sport, ekstreman i drugačiji.

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »