Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić, sinhrone plivačice

Naše najbolje sinhrone plivačice

Zahvaljujući dobrom timskom radu, talentu i upornosti, Nevena Dimitrijević i Jelena Kontić postale su naše najbolje sinhrone plivačice i jedine predstavnice Srbije na seniorskom Prvenstvu sveta koje je ovog leta održano u Budimpešti.

Prve sportske uspehe dvadesetogodišnja Nevena postigla je na beogradskom Tašmajdanu na kom je i naučila da pliva. Prvu titulu šampiona države osvojila je 2007. godine u disciplini tim a sa klubom Tašmajdan osvaja i Kristal kup, najveće međunarodno takmičenje za devojčice do 12 godina.

Juniorska prvakinja države u više disciplina.

Od 2015. Nevena postiže uspehe i u seniorskoj konkurenciji. Naredne godine prvi put je na Evropskom prvenstvu u Londonu, a dobri rezultati u disciplinama solo i duet odveli su je i na ovogodišnji Šampionat sveta.

Iako joj je tek šesnaest godina, Jelena Kontić je seniorska reprezentativka Srbije. Prva takmičarska iskustva stiče u Turskoj u koju je otišla sa roditeljima, plivačkim trenerima kada joj je bilo osam godina. Kao članica turskog kluba 2012. godine učesvuje na Kristal kupu i pobeđuje u svim disciplinama.

Od 2014. je prvakinja Srbije u disciplini solo, a sa 15 godina je najbolja i među juniorkama.

Kao članica reprezentacije Srbije nastupila je na juniorskom prvenstvu Evrope i Komen kupu, nezvaničnom svetskom prvenstvu za kadete, a prošle godine na državnom prvenstvu prvi put se takmiči u konkurenciji seniora i zauzima drugo mesto u disciplini figure.

Jelena Kontić je u 2017-oj učestvovala na juniorskom Prvenstvu Evrope održanom u Beogradu u disciplinama solo i tim i na seniorskom prvenstvu sveta u duetu sa Nevenom Dimitrijević.

Izvor i foto RTS

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: