Kvorum UO RSS srušen zbog obaveza jednog člana – Redovna sednica Upravnog odbora RSS prekinuta je juče posle nešto više od dva sata rasprave.

Taman kad je trebalo da se izglasa nepoverenje direktoru Super lige, Vladislav Jovanoviću i da se odlučuje o novom, profesor Saša Marković je ustao i rekao:

  • Ja se izvinjavam, ali moram da idem, imam obaveza, odlazim.

Ostali članovi Upravnog odbora nisu znali šta se dešava, pa su upitali Markovića, koji je do tada aktivno učestvovao u raspravi, da li se vraća, na šta je on dao negativan odgovor.

Tako je Upravni odbor nije imao kvorum.

Pre toga se raspravljalo o poverenju Vladislava Jovanoviću, a rasprava je išla u smeru da on ubuduće neće voditi brigu o Super ligi. Veći deo Upravnog odbora je bio protiv toga da Jovanović ostane na čelu Super liga.

Kako se čulo pre sednice, na ovom Upravnom odboru je trebalo da dođe i do imenovanja novog selektora ženske reprezentacije Srbije.

Naime, mesto Dragice Đurić je trebalo da preuzme LJubomir Obradović, doskorašnji selektor muške reprezentacije Crne Gore. Do ove tačke dnevnog reda se nije ni stiglo.

Takođe, Nikola Ivanović, prvi čovek Bekamenta i Zajednice Super lige za žene podneo je ostavku na ovu funkciju iz moralnih razloga i propusta oko „slučaja Inđija” i licenciranja većeg od dozvoljenog broja igračica na dvojnu registraciju.

Naredna sednica trebalo bi da bude održana krajem iduće sedmice.

Izvor i foto: Sportski žurnal

Ostavi komentar

Translate »