Neslavan kraj velikog Bolta: Jamajčanin nije završio poslednju trku u karijeri! (FOTO)

Neslavan finiš karijere – Najbrži čovek u istoriji se povredio kao poslednja izmena u štafeti 4×100 metara u poslednjoj trci karijere

Jamajčanin nije imao sreće da se iz Londona sa Svetskog prvenstva, njegovog poslednjeg takmičenja u karijeri, vrati sa zlatnim odličjem ili makar sa medaljom i ponese je sa sobom u penziju.

On je trčao kao četvrta izmena u štafeti 4×100 metara, ali nije završio deonicu pošto se povredio i ostao da leži, a potom se hramajući, uz pomoć kolega iz tima, prošetao do cilja.

Za mnoge, tužan kraj najvećeg…

Jamajka je tako ostala bez plasmana, a trijumf su odneli Britanci u vremenu od 37.47 ispred Amerikanaca (37.52) i Japanaca (38.04).

Bolt, nažalost, neće po dobrom pamtiti London.

Mnogi su očekivali njegov silazak sa scene na način na koji je to radio kroz čitavu karijeru, ali su to bila nerealna očekivanja. Vreme najvećih pobeda je daleko iza veličanstvenog Jamajčanina. U prestonici Engleske ni uz najveći napor nije uspeo da uzme ono po šta je došao.

Podsetimo, zlato u trci na 100 metara uzeo mu je Džastin Getlin.

No, jasno je da nastup u Londonu nikako ne može da baci senku na sve što je postigao od trenutka kada je kročio na tartan, sve pobede i svetske rekorde koji će, sigurni smo u to, dugo čekati da budu oboreni.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

One Thought to “Neslavan kraj velikog Bolta: Jamajčanin nije završio poslednju trku u karijeri! (FOTO)”

  1. […] Jamajčaninu stradala je zadnja loža u trenutku kada je pokušao da uhvati pun sprint, pošto je kao poslednja promena preuzeo štafetu […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: