NEPRIKOSNOVENI RADE: Ovako se diže 260 kg iz benča i ruši rekord star 22 godine! (VIDEO)

Neprikosnoveni Rade Savić – Ovom pobedom je srpski šampion postao rekorder u sve tri benč press federacije

Evropski i svetski šampion u benč presu Rade Savić pobedio je na Serbian Openu koji je održan u Bačkom Petrovcu u organizaciji Powerlifting Saveza Srbije i Federacije IPF.

Savić je sa rezultatom 260 kilograma oborio najstariji rekord u ovoj Federaciji  iz 1995. godine, od 242.5 kg tada je postavio Željko Škrba.

Nastupio je Savić u kategoriji preko 120 kg, a drugo mesto je pripalo Saši Lampasu sa 232,5kg, dok je trecćeplasirani bio Milan Smiljanić sa podignutih 222,5 kg.

Ovom pobedom je šampion postao rekorder u sve tri benč press federacije: u GPC kao rekorder sa 290 kg, u WUAP federaciji sa 280 kg, i sada na Serbian Openu je ponovo dospeo na pobedničko postolje obaranjem 22 godine starog rekorda.

– Presrećan sam što sam posle šest godina ponovo nastupio na srpskom takmičenju i to u IPF federaciji, jer vidim da se sve veći broj mladih ljudi okreće ovom sportu i takmičenju – izjavio je on posle ubedljive pobede.

Rade Savic je vec nosilac svetskog rekorda u ovoj federaciji, ali sa opremom, kada je podigao 340 kg.

U Bačkom Petrovcu nije bio samo takmičar, već i trener Zorana Kapice, koji je osvojio prvo mesto u kategoriji do 120 kg sa podignutih 217 kg.

Foto: Privatna arhiva

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: