Nemanja Vidić, fudbalska legenda sa bogatom karijerom, dobio je poseban poziv od Fudbalskog saveza Rusije – da ponovo obuče dres Spartaka iz Moskve.

Ovaj poziv dolazi uoči planiranog susreta legendi ovog kluba i reprezentacije Rusije, zakazanog za 18. avgust na stadionu „Otkritije Arena” u Moskvi.

Kompletni sastavi za ovaj meč još uvek nisu otkriveni, čime se dodatno podstiče uzbuđenje i iščekivanje među navijačima i ljubiteljima fudbala u Rusiji.

Učešće na ovoj posebnoj utakmici potvrdilo je za sada nekoliko poznatih imena, uključujući Romana Pavljučenka, Aleksandra Mosovoja, Viktora Onopka, Salvatorea Boketija i mnoge druge.

Selekciju reprezentacije Rusije predvodiće sa klupe Jurij Sjomin, Igor Kornjejev i Aleksandar Borođuk, dok će na klupi Spartaka sedeti Oleg Romancev, Jurij Nikoforv i legendarni Rinat Dasajev.

Nemanja Vidić je ostavio dubok trag u dresu Spartaka iz Moskve za koji je odigrao 39 mečeva i postigao četiri pogotka u periodu od 2004 – 2006. Iako visina obeštećenja tada nije objavljena pretpostavlja se da je Zvezda dobila oko pet miliona evra.

Jedno je sigurno, Vidić je u to vreme bio najskuplji odbrambeni igrač u istoriji ruske Premijer lige.

Za reprezentaciju Srbije odigrao je 56 mečeva i postigao 2 gola, ostavljajući neizbrisiv trag u srpskom fudbalu.

Njegov eventualni nastup na ovom posebnom meču biće prilika da se još jednom uverimo u njegov ugled svetu fudbala i da se prisetimo nezaboravnih trenutaka koje je doneo ljubiteljima fudbala širom sveta.

Ostavi komentar

Translate »