NEDODIRLJIVI Rodžer Federer! Novak ostao četvrti…

Posle današnje smene na vrhu ATP liste, postalo je jasno da Rodžera Federera još dugo niko neće moći da nadmaši po broju uzastopnih nedelja na liderskoj poziciji

Dominacija Novaka Đokovića na ATP listi, koja je trajala 122 uzastopne nedelje, danas je i definitivno prekinuta, što će biti ozvaničeno u ponedeljak, objavljivanjem najnovije ATP liste.

Koban za Novaka bio je nastup u Parizu, gde je zaustavljen već u četvrtfinalu, porazom od Marina Čilića, što je Endi Marej iskoristio i plasmanom u finale osigurao preuzimanje prvog mesta.

S obzirom da se Novak zaustavio na brojci od 122 uzastopne nedelje na čelu ATP liste, prilika je da pogledamo kako izgleda vrh te tabele u ovom trenutku.

Rodžer Federer je ubedljivo prvi sa 237 uzastopnih nedelja na vrhu, a za njim slede Džimi Konors sa 160 i Ivan Lendl sa 157 nedelja.

Novak je današnjim prekidom svoje serije ostao na 122 nedelje, ispred Pita Samprasa sa 102.

S obzirom na ovako veliku prednost koju ima Švajcarac, zaista je teško očekivati da će ga bilo ko u dogledno vreme nadmašiti na ovom planu.

Federer ubedljivo vodi i kada je u pitanju ukupan broj nedelja (302) u karijeri na vrhu ATP liste. Drugi je Pit Sampras sa 286, treći Ivan Lendl sa 270, a četvrti Džimi Konors sa 268.

Naš Novak Đoković je na ovoj listi petoplasiran, sa ukupno 223 nedelje na vrhu

Izvor I foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: