Nebojša Čović predsednik ABA lige

Predsednik jadranske lige – Košarkaški klub Crvena zvezda, odnosno njegov prvi čovek Nebojša Čović, preuzeo je predsedavanje Jadranske lige.

Posle sednice Skupštine klubova ABA lige održane u Zagrebu, saopšteno je da je Zvezda predsedavanje preuzela shodno osvičakom aktu i rotaciji na osnovu abecednog reda.

Mesto potpredsednika je pored Igokee i njenog generalnog menadžera Igora Dodika, pripalo je i ciboni i njenom generalnom menadžeru Domagoju Čavloviću.

Skupština Jadranske lige je konstatovala „veoma jak interes i potrebu“ klubova za osnivanje drugog ranga takmičenja.

Jadranska liga će, kako je saopšteno, preduzeti sve korake kako bi druga liga bila pokrenuta već u predstojećoj sezoni.

Uverena da se radi o projektu koji će imati izuzetno snažan uticaj na rast i razvoj košarke, Jadranska liga će u najkraćem mogućem roku obaviti razgovore sa svim ključnim košarkaškim subjektima u regionu i upoznati ih sa detaljima projekta koji za popunjavanje druge lige podrazumeva poštovanje plasmana u nacionalnim šampionatima„, navodi se u saopštenju.

Konačan status i tačan termin pokretanja druge regionalne lige, u zavisnosti od epiloga planiranih razgovora, biće poznat na sledećoj Skupštini, koja će se održati 27. jula.

Skupština Jadranske lige je, u cilju podizanja kvaliteta i popularizacije košarke, odlučila da se u sezoni 2017/18. organizuju turniri za mladje kategorije, odnosno igrače do 19 godina.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: