košarka foto:youtube printscreen/NBAkošarka foto:youtube printscreen/NBA
NBA veteranu Kameronu Pejnu stavljene su lisice i ostavljen je iza rešetaka prošlog meseca jer je više puta odbijao policajcima da kaže svoje pravo ime tokom policijske istrage nakon što je pozvao 911 – bar tako kažu policajci, prenose američki mediji.

Prema izveštaju o incidentu policije Skotsdejla, koji je dobio TMZ Sports, Pejn je pozvao policiju oko 2:44 ujutro 14. juna nakon što se posvađao sa svojom devojkom u Arizoni.

Ali, kažu policajci, kada su policajci stigli na lice mesta, on i njegova devojka su im rekli da policijska služba više nije potrebna, pošto su se smirili.

Policajci su u izveštaju napisali da je sve što im je potrebno da završe svoju istragu bilo Pejnovo ime i datum rođenja – ali tada kažu da je igrač Filadelfije prestao da sarađuje.

Policajci kažu u dokumentima da su proveli sa Pejnom neko vreme, govoreći mu iznova i iznova da mora da im da svoje ime, zbog procedure.

Pejn je onda rekao da je on zapravo „Teri Džonson“.

Kada su mu rekli da veruju da laže i da će morati da ga uhapse ako nastavi da laže, rekli su da im je rekao: To je u redu.

U jednom trenutku, policija je napisala da im je Pejn dao svoje pravo ime … ali im je nekoliko sekundi kasnije rekao: Ne, to je moje lažno ime, možete li molim vas da odete.

 

„Ako želite da me uhapsite jer sam vam dao lažno ime, čestitam“, rekao je onda Pejn.

 

Na kraju, policajci su uhapsili 29-godišnjaka i prevezli ga u zatvor, gde je optužen po dve odvojene tačke – po jednoj za odbijanje da da svoje pravo ime i jednoj za lažno prijavljivanje policiji.

Pejn, koji je prosečno beležio 7,9 poena, 2,1 skok i 3,3. asistencija po utakmici u svojoj NBA karijeri, pušten je iz pritvora nedugo kasnije. On još nije javno komentarisao incident.

sport.org.rs/Sportal/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »