NBA: Denver napravio velike promene u timu

Protekla noć bila je veoma uzbudljiva za Denver Nagetse.

Denver je ostao bez dosadašnjeg krilnog centra i centra, ali se pojačao jednim igračem koji pokriva jednu od tih pozicija, kao i plejmejkerom.

Najznačajniji odlazak je odlazak Džeremija Grenta, koji se sa Detroit Pistonsima dogovorio o trogodišnjem ugovoru vrednom 60 miliona dolara.

U „Motor City“ je takođe otišao i rezervni centar Nikoli Jokiću, Mejson Plamli. On će u naredne dve godine zaraditi 15 miliiona u Pistonsima.

Denverov prioritet tokom ovog prelaznog roka bio je da da novi ugovor Grentu, mediji su preneli da su spremni da mu ponude 20 miliona godišnje koliko mu je dao Detroit, ali na kraju do dogovora, iz nekog razloga, nije došlo.

Uprava „grumenja“ je hitro reagovala, pa kao zamenu za njega pronašla dosadašnjeg krilnog centra LA Klipersa, Džamajkla Grina. On je potpisao dvogodišnji ugovor vredan 15 miliona sa Nagetsima.

Nezvanično je ozvaničen i dolazak argentinskog plejmejkera Fakunda Kampaca iz Real Madrida, ali trenutno nije poznato koliko novca će zarađivati, ni koliko godina će trajati ugovor.

Dolazak Kampaca ne znači odlazak trenutnog bekap plejmejkera Montea Morisa, već samo dobar posao Denvera koji je želeo da omalenom Argentincu pruži prvu NBA priliku.

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: