Toronto je bio na tačno pola sekunde od ambisa i provalije iz koje se niko nikad nije vratio u NBA. Gubio je dva poena razlike od Bostona i bukvalno mu je trebalo čudo da „preživi“.

I Ogugua Anunobi je doneo to čudo, a aktuelni šampion je smanjio na 2:1 u seriji.

Kajl Lauri je izveo loptu sa strane, bacio je preko celog terena, ona je preletela sve, Anunobi je uhvatio i uspeo da šutne u tih pola sekunde koliko mu je ostalo, tako da je na kraju njegov tim slavio: Boston – Toronto 103:104!

Anunobi pogađa pobedničku trojku

Seltiksi i dalje vode 2:1 u seriji, ali bar nije 3:0, što je vođstvo koje niko nikad od kad se igra profesionalna košarka u Severnoj Americi nije uspeo da sustigne. A sada neće ni morati. Drugim rečima, Reptorsi imaju čemu da se nadaju, a i bar danas će moći da slave.

Kao što su slavili posle meča, kada su svi skočili na O-Dži Anunobija.

Neko me je udario u nos. Sve u redu„, rekao je Britanac posle meča.

Što se tiče utakmice, Kemba Voker je pronašao Danijela Tajsa, koji je zakucao loptu za 103:101. Na satu je pisalo: 0.0,5. Boston je po svaku cenu hteo da spreči uspešno ubacivanje, uveo je u igru 226 centimetara visokog Taka Fala, ali je Lauri pronašao samog O-Džija.

Ma, taj pas je ništa. O-Dži je pogodio i sve zasluge idu njemu. To je bio težak šut, odajte mu priznanje. Pas je bio samo da lopta dođe do O-Džija, ovo je njegov trenutak, ovo je sjajan trenutak za tog klinca„, rekao je Lauri posle tog meča.

Ipak, Lauri je igrao 46 minuta i završio je utakmicu sa 31 poenom, osam asistencija i šest skokova. Fred Vanvlit dodao je 25 poena, Paskal Sijakam 16, a Anunobi 12.

Voker je dao 29 poena za Boston, kome je ovo bio prvi poraz u ovogodišnjem plej-ofu. Džejlen Braun završio je utakmicu sa 19 poena i 12 skokova, dok je Džejson Tejtum dodao 15 poena, devet skokova i šest asistencija.

Boli i probada ovaj poraz. Ali, vratićemo se i bićemo spremni za subotu„, rekao je trener Bostona Bred Stivens.

Ostavi komentar

Translate »