NASLEDNICA IVANE ŠPANOVIĆ Milica Gardašević već ostavlja svet atletike bez daha

Naslednica je tu – Ivana Španović ima naslednicu. Mlada Milica Gardašević je na Prvenstvu Balkana u Piteštiju (Rumunija), skočila u dalj 6,59 metara čime je ostvarila najbolji evropski rezultat u juniorskoj konkurenciji.

Do nedelje posle podne njeno najbolje ostvarenje bilo je 6,30 metara, a ove godine je dva puta skakala između 6,19 i 6,25. A onda je u Rumuniji usledio skok za pamćenje, koji je ne samo Evropu, već atletski svet, zadivio.

Jer, Milica ima samo 18 godina, a već je ubedljivo najbolja u svojoj evropskoj konkurenciji. Prva pratilja je na udaljenosti od 11 centimetara, a svaki milimetar u skoku u dalj deli šampione i one koji su iza njih.

Gardaševićeva je pomenutim skokom napravila sjajnu uvertiru za Prvenstvo Evrope koje se održava u Grosetu od 20. do 23. jula.

Inače, Milica je članica AK Vojvodina, i njen skok od 6,56 metara je drugi najbolji rezultat ove godine u svetu kada se posmatra i starija, konkurenciji do 20 godina. Dalje je skakala samo Amerikanka Tara Dejvis (6,73 metara).

Jedno je sigurno, Ivana Španović ne mora da brine za naslednicu. A ni Srbija za odličja na svetskim takmičenjima u skoku udalj. Ukoliko se sa njom i dalje bude pravilno radilo, a ona ostala posvećena kao što je i do sada, Milica će biti naša uzdanica za odličan plasman na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Budućnost je, dakle, već stigla.

Izvor i foto Blic

Pročitajte i ovo:

One Thought to “NASLEDNICA IVANE ŠPANOVIĆ Milica Gardašević već ostavlja svet atletike bez daha”

  1. […] sa dobrim rezultatima – Juniorska šampionka Balkana, Milica Gardašević  je pobedila na Mitingu u Budimpešti skokom iz četvrte serije od […]

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: