Do čelne pozicije, koja Austrijancima garantuje lakšeg rivala (verovatno Tursku, došli su zahvaljujući i kiksu Francuske protiv nezainteresovane Poljske (1:1), pa su završili sa šest bodova, jednim više od Galskih petlova, a Holandiju bacili na treće mesto sa četiri.

Naravno, oba velikana na teži put u završnici kontinentalnog turnira.

U prestonici Nemačke odigrana je jedna od najboljih utakmica dosadašnjeg toka prvenstva. Sve što fudbal donosi smo videli na travi Herte sa koje su visoko podignutim rukama izašli Austrijanci.

Da će upisati tri boda najavljeno je već u šestom minutu kada je Donel Malen nespretno uklizao u svom kaznenom prostoru i poslao loptu u sopstvenu mrežu. Bio je to čak sedmi autogol na EURO.

Do odlaska na odmor mogli su Rangnikovi izabranici da uvećaju razliku, ali se Marko Arnautović obrukao kada je iz peterca promašio loptu. U nastavku se očekivao odgovor Lala i dobili smo ga.

Praktično po izlasku na teren rezervista Ćavi Simons je spakovao asistenciju za „kiflu“ Kodija Gakpa, ali nisu se dugo radovale. Ubrzo je Romano Šmit doneo novu prednost Austriji, koja je bila uporna sve vreme da uhvati pobednički voz.

I uspela je u tome, iako je novo izjednačenje doneo Memfis Depaj 15 minuta pre kraja. Međutim, i tada je na delu viđen germanski mentalitet.

Marsel Sabicer je zakucao loptu pod prečku i definitivno potpisao Austriju kao najprijatnije iznenađenje turnira.

Kraj! Pobeda Austrije nad Holandijom 3:2 za prvo mesto D grupe!

sport.org.rs/Sportal/M.A/N.A

Ostavi komentar

Translate »