Najtrofejniji evropski trener komentariše rat FIBA – Evroliga: Obradović na strani igrača

Žoc na strani igrača – Niko ništa njih ne pita. Klubovi će da im zabrane da igraju za reprezentacije, a zbog toga će ih nazivati izdajicama – ističe strateg Fenerbahčea

NAJTROFEJNIJI evropski košarkaški trener Željko Obradović je prokomentarisao najnoviji rat na relaciji FIBA – Evroliga u kojem su najveće žrtve zapravo igrači.

Prema novom sistemu FIBA, uvedena su dva termina tokom sezone tokom koji će se igrati reprezentativne utakmice, u novembru i februaru, a EL ne želi da u tom periodu pravi pauzu.

  • To nije ni za koga dobro. Igrači će da stalno igraju, imaju obavezu prema klubovima, koji moraju da poštuju Evroligu, a FIBA je uvela nove „prozore“ koji su obavezni za sve igrače. Mi moramo da poštujemo EL, a klubovi plaćaju igrače. Šta će se dogoditi ako se povrede? Ko će to da nadoknadi. Ja ću uvek da branim svoje igrače. Niko ništa njih ne pita. Klubovi će da im zabrane da igraju za reprezentacije, a zbog toga će ih nazivati izdajicama. Zašto NBA igrači nisu izdajice, a evroligaški jesu? Zdravlje igrača je najvažnije, a svi žele da iskoriste situaciju. Igrači su važniji od svega. Stav Fenerbahčea je jasan, nećemo pustiti igrače u reprezentaciju – rekao je Obradović.

EVROLIGA ODGOVORILA DIVCU
EVROLIGA je izdala saopštenje povodom novog kalendara FIBA u kojem nisu direktno spomenuli Vladu Divca, ali su napisali da bivši igrači vrše veliki pritisak.

  • Evroliga i njeni klubovi uvek su podržavali nacionalne timove i nastaviće to da rade. Ali, ovo takmičenje nije nikada ograničavalo igrače i uslovljavalo ih neigranjem za nacionalne timove, pa tako neće biti ni sada. Pravo igrača je da prihvate ili ne poziv nacionalnog tima. Poznato je da su pre igrači takođe odbijali da igraju za nacionalne timove, a nisu snosili nikakve posledice, uključujići i igrače visokog profila koji sada prave pritisak na košarkaše – kaže se u saopštenju.

Izvor i foto Novosti

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: