NAJPRESTIŽNIJE PRIZNANJE Đilasu Zlatna značka Košarkaškog saveza

Skupština KSS će se 15. decembra, na predlog Upravnog odbora, na poseban način zahvaliti Draganu Đilasu za doprinos koji je dao srpskoj košarci.

Dragan Đilas će 29. oktobra, na Skupštini Košarkaškog saveza, podneti ostavku na funkciju koju je uspešno obavljao pet i po godina. Čovek koji je vratio srpsku košarku u svetski vrh 15. decembra će predati našu Kuću košarke nasledniku, a tom prilikom će dobiti i najprestižnije priznanje – Zlatnu značku za izuzetan doprinos i razvoj.

„Sama činjenica da je funkciju rukovođenja preuzeo u jednom od najtežih trenutaka za Savez govori o njegovoj privrženosti, ljubavi i strasti prema košarci i sportu. Svakim danom se otkrivaju činjenice o njegovoj ličnoj pomoći mnogim malim košarkaškim sredinama, možda su ti doprinosi i veći od najvećih. Evo i nekih od njegovih uspeha u radu: stabilizacija KSS, organizaciona i finansijska, izuzetni rezultati i medalje A muških i ženskih reprezentacija, podizanje nivoa saradnje sa državnim strukturama i velikim kompanijama na veoma visok i profesionalan nivo, podizanje saradnje sa svetskom i evropskom organizacijom FIBA uz poboljšanje ugleda KSS, kao i dobijanje organizacije kvalifikacionog olimpijskog turnira“, piše u predlogu Upravnog odbora.

Đilas je za pet i po godina ostavio neizbrisiv trag i zato će mu Skupština 15. decembra zasluženo dodeliti najprestižnije priznanje.

  • Nije zaslužio jednu, nego dve Zlatne značke – rekao je za “Blic” Vule Vuković, član Skupštine KSS i predsednik regiona južne Srbije i KK Prokuplje.

Đilas se tako dve i po godine pre isteka mandata povlači sa funkcije…

  • Zaslužuje i više od Zlatne značke, voleo bih da ostane u sportu na bilo koji način – dodao je Uroš Parlić, član Upravnog odbora KSS, predsednik Istočnog regiona i KK Konstantin.

Dosadašnji laureati KSS

Dosad je 18 ljudi dobilo najprestižnije priznanje Košarkaškog saveza: Josip Broz Tito, Stane Dolanc, Vilijam Džons, Radomir Šaper, Nebojša Popović, Aleksandar Nikolić, Borislav Stanković, Radivoj Korać, Marija Veger, Dražen Dalipagić, Dragan Kićanović, Ivo Daneu, Ranko Žeravica, Dušan Ivković, Svetislav Pešić, Željko Obradović, Danilo Knežević, Zoran Kovačić.

(Igor Velimirović)

Izvor i foto

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: