Najjači turnir serije 250, Novak igra u Brizbejnu?

Novak startuje u Bruzbejnu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković mogao bi da se na teren vrati na ATP turniru u Brizbejnu, prenose svetski mediji.

Đoković  je posle Vimbldona saopštio da je zbog povrede lakta završio sezonu. Verovatno će nastupiti u Brizbejnu, turniru iz serije 250 koji će 2018. biti izuzetno jak.

Na listi učesnika već se nalaze Rafael Nadal i Endi Mari. Rodžer Federer će iste nedelje nastupati na Hopman kupu.

Ipak, pored Đokovića turnir bi trebalo da pojača i najbolji australijski igrač Nik Kirjos. Sa njim se takođe vode pregovori za nastup u Brizbejnu.

Najbolji srpski sportista svih vremena je tokom oproštajne utakmice Dude Ivkovića potvrdio da će sezonu početi u Australiji. Za razliku od nekoliko prethodnih godina kada je igrao i osvajao Dohu,  još nije otkrio gde će tačno nastupati.

Što se Kirjosa tiče, on je ranije igrao Hopman kup u Pertu i predstavljao Australiju, za koju će sada igrati Tanasi Kokinakis i Darja Gavrilova.

Geof Kuinlan, direktor turnira u Brizbejnu, odbio je da komentariše dolazak Đokovića i Kirjosa, ali ukoliko se obistini – to će biti jedan od najjačih turnira iz serije 250 u istoriji.

Turnir u Australijskom gradu na programu je od 1. do 8. januara i igra se za nagradni fond od 437.380 dolara, a titulu brani Grigor Dimitrov.

Izvor i foto B92

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: