Najboljima uručena priznanja – Na trkačkoj stazi Ušće u Beogradu juče je održana kružna auto trka „Nagrada Beograda 2017“, na kojoj je učestvovalo oko 90 takmičara. Kod Palate Srbija je održana i trka ubrzanja na 402 metra, uz učešće oko 70 takmičara.

Najboljim učesnicima kružne auto-trke na beogradskom Ušću, nakon šest sati uzbudljive i napete vožnje, dodeljeni su pehari u svim klasama, kao i za plasman u Centralnoevropskoj zoni i za nacionalne šampionate Srbije i BiH.

Predsednik AMS Mirko Butulija dodeljujući pehare najboljima – u klasi D4 – 1600 prvoplasiranom Nenadu Saviću, u klasi D4 – 2000 Zoranu Kastratoviću – istakao je da je ponosan što smo uspeli da vratimo trofej Beograda na mesto koje mu pripada.

Ovogodišnji šampioni Nagrade Beograda u Nacionalnom šampionatu su: u klasi I Nikola Lazarević, klasi II Dušan Nastasijević, klasi III Vuk Radenković, klasi IV Nenad Savić, klasi V Uroš Brkić, klasi IX Darko Božilović.

U disciplini „Kup fića“, kup 1 pobednik je Savo Jančević. a u kupu 2 Nikola Ekmeščić, saopštio je AMS.

Konkurencija je bila jaka, uživanje za poznavaoce automobilizma i spektakl za sve koji su bili u prilici da posmatraju vožnju na ušću Save i Dunava, na legendarnoj stazi na Ušću, dugačkoj 2.325 metara.

Legendarna kružna auto-trka „Nagrada Beograda 2017“, koju su organizovali su AMSS, Sportski auto i karting saveza Srbije, Ministarstvo omladine i sporta u Sportski savez Srbije, uz podršku AMS Osiguranja i pokroviteljstvo Grada Beograda, okupila je preko 100 takmičara i brojnu publiku.

Izvor i foto RTS

Ostavi komentar

Translate »