Nadal o Novaku i Rodžeru: Žao mi ih je, ali ja sam propatio više od svih njih

Propatio više – Španac saoseća sa najvećim rivalima, ali u isto vreme podseća na njegovu muku sa povredama

Prvi igrač sveta Rafael Nadal ima idealnu priliku da u narednom periodu učvrsti svoju poziciju u vrhu svetskog tenisa zbog same činjenice da su njegovi najveći rivali Novak Đoković i Rodžer Federer, ali i Mari, Vavrinka i Nišikori trenutno povređeni i pitanje je kada će se vratiti na teren.

Sve što sada doživljavaju, pre svih Novak, dogodilo se Nadalu koji je zbog povreda oba kolena napravio višemesečnu pauzu i prekinuo trijumfalni niz na vodećim turnirima – propustio šest Grend slemova za 13 godina.

Posle plasmana u treće kolo Sinsinatija pobedom protiv Gaskea, Nadala su novinari pitali kako on vidi aktuelni trenutak zbog povreda pomenutih igrača.

– Bio sam u toj poziciji u kojoj su svi oni sada – počeo je Španac.

– Znam da im je teško, veoma mi je žao zbog toga i svima želim brz i uspešan oporavak.

Nadal je podvukao da je njemu bilo teže nego svima njima.

– Ali u isto vreme, reći ću vam da Rodžer nije imao mnogo povreda tokom karijere, to isto važi i za Novaka, Endija i Stena. Mislim da niko od njih nije imao veće probleme sa povredama u karijeri. Ja sam jedini od igrača iz vrha koji je zbog povreda propuštao nekoliko najvažnijih turnira. Više nego svi oni i znam koliko je to teško. Jedina stvar koju možete u tim trenucima da uradite je da prihvatite situaciju i da gledate pozitivno.

Izvor i foto Telegraf

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: