O Novakovoj odluci komentarisali rivali – Odluka Novaka Đokovića da raskine saradnju sa kompletnim stručnim štabom bila je iznenađujuća i za njegove najveće rivale.

Đoković je u petak raskinuo saradnju sa trenerom Marijanom Vajdom, kondicionim trenerom Gebhartom Fil Gričem i fizioterapeutom Miljanom Amanovićem da zaključno sa Masters turnirom u Monte Karlu okončaju višegodišnju saradnju.

On je potom najavio da će novi trener biti neko veliko ime, a britanski mediji otkrili su da je Andre Agasi najbliži toj poziciji.

Sa druge strane, Novakovi rivali veruju da postoji dobar razlog za ovakav potez.

„Za nas deluje kao da je Novak iznenada doneo ovu odluku. Možda je to nešto o čemu je dugo razmišljao. Ja mogu da kažem da je teško stalno putovati. Na neki način je sjajno, ali je veoma teško putovati sa istim osobama 10, 11 ili 12 godina. Prava je retkost videti da saradnja između trenera i igrača toliko dugo traje. Stalno putujemo, odvojeni smo od porodice. Njegova saradnja sa stručnim štabom je bila i više nego uspešna. Siguran sam da su se razišli u odličnim odnosima. Videćemo koji će biti sledeći potez koji će Đoković povući“, rekao je prvi igrač sveta Endi Mari.

Rafael Nadal bio je mnogo manje rečit od Britanca.

„Nemam mišljenje o ovoj odluci. Svaka čast ako misli da je to najbolje za njega. Moje mišljenje je da je on slobodan da u svakom trenutku radi šta mu odgovara“, dodao je Nadal.

Izvor i foto B92

Ostavi komentar

Translate »