Na testiranju u Barseloni Felipe Masa najbrži

Felipe Masa Vozač Vilijamsa zabeležio je najbrže vreme na predsezonskom testiranju Formule jedan u Barseloni.

Masa je krug prevezao danas za jedan minut i 19,726 sekundi na stazi Katalunja u Barseloni, tokom poslednja četiri dana testiranja pre nego što počne sezona 2017.

Njegovo vreme bilo je samo za nijansu sporije od najbržeg vremena prošle nedelje, kada je Valteri Botas iz Mercedesa zabeležio vreme od 1:19,705. To vreme je najbrže na stazi Katalunja od kada je promenjena pista pre 10 godina.

Masa se vratio iz penzije nakon što je njegov nekadašnji timski drug Botas prešao u Mercedes da zameni Nika Rozberga, koji je otišao u penziju. Brazilski vozač nije mogao da nastupi poslednjeg dana testiranja prošle nedelje pošto je otkriveno da je oštećena šasija na automobilu nakon što je 18-godišnji novajlija Lens Strol imao udes. Tim je zato morao da promeni šasiju za ovonedeljno testiranje.

Felipe Masa je u jutarnjem terminu u utorak vozio 67 krugova, a jedino je Sebastijan Fetel iz Ferarija odvozio više od njega 82. Nemac je imao četvrto najbolje vreme, odnosno skoro sekundu i po sporije od Masinog.

Meklaren se prošle nedelje mučio, a danas je dobro počeo, pošto je novajlija za volanom Stofel Vandorn prevezao 34 kruga, ali je posle morao da odustane zbog tehničkih problema. Paskal Verlajn je debitovao za Zauber pošto je prošle nedelje propustio trening zbog povrede.

Mercedes i Ferari su prošle nedelje dominirali na testiranju. Sezona počinje 26. marta u Australiji.

Ove godine su uvedena nova pravila, tako da automobili bolje leže na stazi i imaju jači aerodinamični potisak, što znači da su znatno veći i brži nego prethodnih godina.

Izvor i foto: Beta

Pročitajte i ovo:

Ostavi komentar

Translate »
%d bloggers like this: