Sav prihod namenjen je izgradnji dečjeg onkološkog odeljenja u Kliničkom centru u Nišu.

Sredstva su prikupljena u akciji koju je organizovao Jovan Simić.

To je drugi po redu Sportski bazar u organizaciji velikog zaljubljenika u sport i jednog od najvećih humanitarnih radnika u Srbiji Jovana Simića, i nastavak akcije „Asovi za decu“ u kojoj je u maju prikupljeno više od 120.000 evra.

Tada je na stadionu Partizana održana utakmica u kojoj su učestvovale najveće zvezde domaćeg fudbala.

U Mikser Hausu, večeras su sportsku opremu, lične dragocenosti, knjige i druge stvari prodavali sportisti i druge javne ličnosti na oko 20 štandova.

U akciji su učestvovali sportisti Milica Mandić i Tijana Bogdanović, Ognjen Stojanović, Milorad Čavić, Ivica Kralj, glumci Boda Ninković, pisac Vladimir Kecmanović, reditelj Nikola Rakočević.

Na štandu Šampioni srca na kome su bili članovi istoimene humanitarne sekcije Matematičke gimnazije prodati su bademantil Andreje Prlainovića, kao i potpisana plivačka kapica Milorada Čavića.

Glumci iz filma „Monte Video, Bog te video“ Viktor Savić i Andrija Kuzmanović su prodavali kopačke i dresove i druge rekvizite iz tog filma.

U akciji su učestvovali i sportisti iz FK Crvena Zvezda, FK Partizan, KK Partizan, FK Čukarički, kao i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Košarkaškog Saveza Srbije i Fudbalskog Saveza Srbije.

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i niški Klinički centar porenuli su akciju za dogradnju i opremanje hemato-onkološkog odeljenja na Dečjoj klinici, koje je malog kapaciteta i u lošem stanju.

Projektom izgradnje dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, deca će dobiti lečenje po najvišim smeštajnim, higijenskim i medicinskim standardima, što značajno olakšava njihov boravak i njihovih roditelja u bolnici i i šanse za izlečenje.

Mladi Beograđanin Jovan Simić organizovao je prvi put humanitarnu akciju 2014. godine, kada je na aukciji prodao svoje kolekcije orginalnih dresova kako bi pomogao bolesnoj devojčici.

Vidi tvit

Izvor i foto

Ostavi komentar

Translate »