Sin legendarnog NBA centra Šakila O‘Nila, odlučio je da će karijeru na koledžu provesti na Univerzitetu Arizona. Momak koji je dominirao na srednjoškolskim terenima širom SAD odlučio je da se obaveže na vernost Arizoni, iako je imao ponude mnogih koledža – od Kentakija, UCLA, Severne Karoline do Luizijana Stejta, gde je studirao njegov otac.

Kada bude počeo da igra na Arizoni sledeće jeseni, O‘Nil će biti u senci našeg presprektivnog centra Dušana Ristića. Bivša nada Crvene zvezde je odlučio da ostane i na četvrtoj godini koledža pre nego što se otisne u profesionalne vode.

A na odluku Šarifa da se obaveže Arizoni uticao je direktno i Ristić. Gostujući u TV emisiji njegovog oca, O‘Nil je objasnio.

  • Arizona mi se mnogo dopala. Otac i ja smo zajedno otišli u posetu koledžu i bio sam impresioniran. Pratio sam način na koji igraju i video sam da, recimo Ristić, dobija veoma dobre lopte od bekova. Meni kao krilnom centru je to mnogo važno – otkrio je Šarif, kome će se na Arizoni sledeće sezone priključiti i druge srednjoškolske zvezde poput De Andre Ajtona i Aleksa Barsela.

Izvor i foto Blic (B.O.)

Ostavi komentar

Translate »